Omtanke

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til alle de som ikke har bestemt seg for hva de skal stemme:

For at vi skal fungere som en nasjon må vi ha mer enn samme språk. Vi må faktisk føle at vi står og faller sammen. Den følelsen har lenge blitt undergravd av økende forskjeller. Det vil SV gjøre noe med. Det kan superkort forklares slik:

Vi vil øke barnetrygden. På den måten vil spesielt fattige barnefamilier får mer å rutte med. Vi vil ha gratis skolemat, siden ikke alle barn har en matpakke i sekken. Vi vil ha gratis tannbehandling, siden tennene hører hjemme i kroppen, og all annen behandling av kroppen er gratis. Vi vil ha flere lærere fordi vi vet at det hjelper. Det gir mindre spesialundervisning, og senere blir det mindre frafall i videregående. Vi vil gi de aller fattigste barnetillegg, bostøtte og mer å leve for.

Vi vil forby digre, kommersielle barnehageselskaper å ta ut skattepenger og foreldrebetaling i profitt. Vi vil innføre en tillitsreform slik at sykepleiere, lærere og andre ikke må bruke så mye tid på rapportering, men kan gjøre jobben sin i stedet. Vi vil at Norge skal støtte FN i å si nei til atomvåpen. Vi vil verne LoVeSe, for vi trenger fisken, og vi har ikke råd å bruke olje mye lenger. Vi vil kutte CO2-utslippene med tre millioner tonn ekstra. Vi vil ha hjemfall på fiskekvoter, slik at kysten får arbeidsplasser. Alt dette vil bidra til mindre forskjeller og mer omtanke og samhold. Hvis du er enig i det meste av dette, da bør du stemme SV!

Marius Jøsevold

Leder og stortingskandidat, Nordland SV

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken