Tilsvar om oljeboring på Trænarevet

Stopp leteboring på Trænarevet krever Kurt Atle Hansen, 5. kandidat for Nordland SV

Stopp leteboring på Trænarevet krever Kurt Atle Hansen, 5. kandidat for Nordland SV Foto:

Av
DEL

LeserbrevMitt innlegg i avisen der jeg på vegne av SV krever stopp i den planlagte prøveboringen på Trænarevet, har fått Rolf Zimmermann i Venstre til å reagere.

Det er viktig og bra at Venstre nå er tydelig i kampen mot oljeboring i områdene sør og nord for Lofoten. Miljødirektoratet gav tillatelse i sommer etter å ha sagt nei tidligere. Det var daværende olje- og energiminister Terje Friis Johansen fra Senterpartiet som i 2010 åpnet for søknader om boring ved Trænarevet. Siden har søknader og vurderinger pågått, og både politiske bakere og smeder har vært involvert. Uansett historikk, så er det klart at det er totalt uakseptabelt med oljevirksomhet på slike områder som har sårbare korallrev og er viktig oppvekstområde for fisk.

Trænarevet er et av 5 områder i Norskehavet som er stengt for bunntråling. Et eventuelt funn av olje eller gass på Trænarevet kan gjøre området til det neste store feltsenteret på norsk sokkel, i følge direktør Giæver i Petro Arctic. SV sitter ikke med hendene i fanget, med jobber aktivt sammen med miljøbevegelsen og andre for å beholde både Trænarevet, Lofoten, Vesterålen og Senja som gyte- og oppvekstområder for fisk, uten oljeboring eller andre forurensende aktiviteter. Vi håper flere partier vil støtte SV i oppfølging av dette på Stortinget.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags