Var det skole eller var det idrettshall vi skulle bygge - herr ordfører?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Har lest ditt tilsvar til Raymond Abelsen, der han på Flakstad Idrettslags tredje årsmøte i år valgte å melde seg ut av laget.

I dette årsmøtet velger du, nesten som vanlig herr ordfører, å ty til halve sannheter. I din iver etter forsvar for det et knepent i kommunestyre og Flakstad Idrettslag legger opp til i forhold til bygging av ny skole, viser du til et leserinnlegg fra åtte fremtredende kulturpersoner i kommunen.

Dette brevet tolker du som støtte til idrettslagets bygging av stor hall (45x25) og kommunens leie av fasiliteter i denne. Brevet var også stilet til kommunens administrasjon, rådmann og kommunestyre. Derfor har jeg brevet, har lest det, og med respekt må melde: Brevets innhold er ikke til å tolke eller å misforstå. Tydelig og klart står følgende: "Vi trenger rom for å kunne samles og utøve i fellesskap, både rom tilpasset øvelser, men også rom tilpasset konserter og arrangementer. Vi ønsker ikke å uttale oss om valg av løsning på hall, da størrelsen på disse uavhengig av hva kommunestyret velger å gå for, ER FOR STORE og gir for mange utfordringer til akustikk. Ut fra tegningene som foreligger på skolebygget, er det det inntegnede sosialrom i 2 etasje som vil være stort nok for å kunne ha denne typen øvelser/samlinger. Dette i tillegg til allrommet ved inngangen til skolen...osv"

Kommunestyre og administrasjon i Flakstad ble engang enige om å bygge en ny helhetlig skole i kommunen. Denne øvelsen har det nye Flakstad kommunestyre ( 11 medlemmer) med Senterpartiet og Sv (6 medlemmer) i føringen, klart å trenere å koke ned til at: "Flakstad idrettslag sitt foreløpig luftige hallprosjekt (vedtatt på årsmøte nr. 3 i år) avgjør om vi skal bygge en hel eller en halv skole på Ramberg"

Vi får se.

Undertegnede leverte på et nylig avholdt formannskapsmøte 250 underskrifter fra flakstadfjerdinger som ønsker seg en fullverdig skole som opprinnelig planlagt. Nære brukere av et skolebygg, som ungdomsråd, lærere og undervisningsforbund har samme ønske.

Må si meg enig med kommunestyrerepresentant Einar Benjaminsen når han til Lofotposten uttaler: "Vi må ha en ordfører som er på jobb, og som arbeider for å realisere prosjekter som kan styrke vår kommune helhetlig." Å ta vare på makta til et knepent flertall i vårt kommunestyre er ikke det samme som å ta vare på en hel kommune.

Konsekvensene av å spre feil informasjon kan være skadelig. Man må unngå å til stadighet misforstå fakta. I alle fall. Gammelskolen er borte . Hospiterende lærere og elever ved Napp skole har etter opprinnelig plan et halvt å igjen til de skal flytte inn på nyskolen.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags