Ikke legg ned naturbruk ved Vest-Lofoten VGS!

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er elev på fiske og fangst og hørte rykter om at fylkeskommunen ville legge ned naturbrukslinjen. Det synes jeg er helt galt. Hvordan kan dere finne på noe slikt. Jeg gikk naturbruk i Lofoten i fjor, og det var det beste skoleåret jeg har hatt. Tenk på konsekvensene av det å legge ned skolen.

For eksempel:

Det blir bare flere og flere som vil gå naturbruk. Tenk på skuffelsen av å ikke ha en skole man vil gå på. Man må flytte fra familie i ung alder og det er ikke alle som er klar for det. Noen må gi opp drømmen sin siden de ikke er klar for å bo alene.

Hvordan skal vi rekruttere flere fiskere uten utdanningstilbud. Til slutt blir det ikke flere fiskere som har sertifikat til å kjøre båt. Hvis det ikke er mulig å gå naturbruk og fiske og fangst, begynner noen på skoler de ikke vil gå på og man dropper ut for man får ikke motivasjon.

Vi vil dessuten få mange fiskere uten utdanning. Det kan også oppstå dødsfall på grunn av at de er uvitende. Ufaglærte vet mye mindre om sikkerhet og kan utsette seg selv og andre i farer!

Ikke la dette skje!Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken