- Slik er saksgangen når kjøretøy får skader på kommunal vei

Hans-Eirik Busch, driftsansvarlig for vei i Vestvågøy kommune.

Hans-Eirik Busch, driftsansvarlig for vei i Vestvågøy kommune.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Driftsansvarlig for vei i Vestvågøy kommune, Hans-Eirik Busch informerer om gangen i saker der det oppstår skader på biler på kommunale veier.

DEL

LeserbrevDet er ikke til å komme utenom at det tidvis oppstår skader på kjøretøyer, noe som naturlig nok blir tema i en eller flere av våre tre lokalaviser. Vestvågøy kommune ønsker derfor å informere litt om saksgangen ved skader som oppstår ved ferdsel på kommunale veier.

Det er svært beklagelig når det oppstår skader på kjøretøy. Vestvågøy kommune gjør det de kan for å forhindre at slike skader oppstår. Dette innenfor rammer som er gitt i form av bevilgninger av penger til vedlikehold av veiene, og i forhold til funksjonskontraktene.

I utgangspunktet er det fører som bærer ansvaret for skader på kjøretøyet dersom det ikke blir påvist at skylden ligger hos en annen part. Selve skyldspørsmålet blir best håndtert av fagfolk da det juridiske ikke alltid er like lett å forstå.

Det er helt vanlig at man melder til forsikringsselskapet når man får skade på bilen. Dette er mest ryddig for alle. Det at kommunen ber skadelidte om å gjøre dette betyr ikke nødvendigvis at man fraskriver seg skyld. Selskapet har sine advokater og fagfolk som stadig er i befatning med slike saker. I tilfeller der skylden ligger hos en annen part vil
forsikringsselskapet gi nyttig hjelp og være skadelidtes allierte.


Vestvågøy kommune jobber kontinuerlig for å få ned responstiden. Det ses på tiltak/endringer i rutiner for å oppdage slike skader på veien tidligere. Videre er det tillatt bruk av andre løsninger for reparasjon av asfalt enn det som opprinnelig står i kontrakten. Disse gir relativt varige reparasjoner, og kan brukes selv når asfalten er våt.

Les også: Fikk bilene skadet på kommunal vei:- Ta kontakt med eget forsikringsselskap


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags