Det forteller butikksjef ved Rema 1000 i Svolvær, Jan-Gunnar Hansen. Onsdag offentliggjorde butikken på sin Facebook-side at de, sammen med mange lokale bedrifter, går sammen for å sponse flere gavekort på 500 kroner for å gjøre julen ekstra hyggelig for noen som trenger det.

– Vi går ei tid i møte som for mange blir særdeles hyggelig, men som for mange oppleves som mindre hyggelig. Det synes vi er veldig trist. Slik er det nok egentlig hver jul, men i år er det litt spesielt, med tanke på økte renter, høye strømutgifter og generell prisstigning. For veldig mange får det konsekvenser. Vi er en bedrift som leverer brukbart, og derfor har vi muligheten til å gjøre dette, utdyper Hansen.

Privatpersoner bidrar også

Selv skal Hansen og resten av staben ved Rema 1000 i Svolvær dele ut 12 gavekort à 500 kroner. Butikksjefen forteller at de har fått med seg mellom 15 og 20 bedrifter, som hver sponser mellom to og fem gavekort hos dagligvarebutikken. Tanken er at småbarnsfamilier, enslige foreldre og eldre som trenger det kan få en ekstra fin julaften med god julemat på bordet, og kanskje en godteripose til barna.

– Vi har barn selv og brenner ekstra for nettopp dette. Alle små fortjener en fin 24. desember. Når vi kom så langt at vi konkluderte med at vi skal gjøre dette, bestemte vi oss for å gjøre det skikkelig. Derfor inviterte vi med flere bedrifter som handler mye hos oss, slik at omfanget blir større. Nå blir det et fellesskap, poengterer Hansen.

Butikksjefen legger til at de har blitt kontaktet av privatpersoner som kjenner noen som har det vanskelig, eller som vet hvordan det er å ha det økonomisk tøft, som derfor ønsker å bidra med gavekort selv.

– Det er utrolig flott. Egentlig helt magisk. Det blir slik at når jeg legger meg om kvelden er det med et skikkelig smil om munnen. Man får lyst til å bidra med enda mer når man ser at det er mange som har det tøft og vanskelig, legger han til.

Vil vise omsorg

De som ønsker å tipse om noen som trenger en ekstra oppmerksomhet eller hjelpende hånd nå i juletida kan ta kontakt med Hansen eller Tove Edvardsen ved butikken. Dette gjøres helt anonymt, og Hansen forteller at de så langt har fått inn svært mange tips.

– Vi fordeler gavekortene etter beste evne, og der vi ser at behovet er størst. De med ekstra store behov kan det vanke to gavekort på. Det rydde inn voldsomt med tips onsdag ettermiddag og kveld. Det er faktisk så mange at vi må gjøre en utvelgelse. Det sier noe om situasjonen samfunnet generelt befinner seg i.

Kjenner du selv noen som har det vanskelig nå?

– Ja, jeg kjenner flere som ha det vanskelig og tøft. Det er både småbarnsfamilier, enslige foreldre og folk som nylig har mistet sin kjære. Vi ønsker å vise litt ekstra omsorg i den tida vi er i. Når vi er kommet midtveis i neste uke skal vi ha delt ut alle gavekortene. Det er trist at vi har havnet i denne situasjonen i det fantastiske landet vi bor i, konkluderer Hansen.

Klesbutikken støtter folk i Ukraina med aggregat: – Godt å kunne bidra

Her sender Oksana hjemmestrikk fra Lofoten til Ukraina