Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut julegaver til dem som ikke har så mye å rutte med – Årets mest hjertevarme dugnad

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy Røde Kors håper at lofotinger også i år vil gi et bidrag til julegaveaksjonen – store eller små.

I 2011 startet Vestvågøy Røde Kors en julegaveaksjon der de ba om julegaver til familier på Vestvågøy som av ulike årsaker ikke har råd til noe ekstra til jul.

Julegaveaksjonen er blitt en tradisjon der røde kors hvert år har fått inn rundt 1000 gaver. Torsdag 12. desember skal Røde Kors ha stand på Lofotsenteret. Her er alle bidrag velkommen, store og små, gaver eller noen kroner til julemat.

– Desember står for døren. En tid som for de fleste er preget av masse forventning og gleder, men det er dessverre ikke alle som har det sånn. For noen er adventstiden en uendelig mørk og vanskelig tid. For av ulike årsaker, er det ikke alle som har det som skal til for å møte den kommende høytidens forventninger. I dette som skal være en gledens og hjertevarmens høytid, blir forskjellene ekstra tydelig, og fallhøyden ekstra stor. Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe gaver til de som de er glad i. Og noen har rett og slett ikke råd til å unne seg et godt måltid julemat, skriver Vestvågøy Røde Kors i en pressemelding.

Fanger ikke opp alle

Ifølge sosialrapporten «Sosial puls 2018» var det 257 barn i Vestvågøy kommune som levde under fattigdomsgrensa. Ifølge Røde Kors tilsier statistikken på landsplan at det også i år vil være en økning i tallene over dem som trenger denne bistanden.

– Givergleder har vært stor fra både innbyggerne og bedrifter i Vestvågøy de foregående årene, og spesielt tiltaket med å gi en gave har vært populært blant store og små. For de frivillige som stiller opp og hjelper til med arbeid og logistikk, er det mange sterke øyeblikk og opplevelser, skriver de.

Det er kjelleren på UL Ørnen som er base for sortering, pakking og utlevering. Her kan frivillige møte fredag 13., lørdag 14. og søndag 15. desember. De som ønsker å melde seg som frivillig kan ta kontakt med Bjørg Arntzen. Mandag er det utlevering av gaver samme sted.

– Dessverre er det sånn at vi ikke klarer å fange opp alle som måtte trenge dette tilbudet. Vi ønsker så inderlig at hjelpen og hjertevarmen skal nå ut til alle som måtte trenge det. Derfor oppfordrer vi alle som har det vanskelig nå om å melde seg direkte til Torunn Rønningen, skriver Røde Kors.

Kommentarer til denne saken