Gå til sidens hovedinnhold

Deltar i nasjonalt prosjekt for barn og unge med funksjonsnedsettelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy kommune skal i samarbeid med kommunene Askøy, Stjørdal og Horten være med på å bygge et langsiktig, nasjonalt utviklingsmiljø for kunnskapsbasert praksis for barn, unge og unge voksne med funksjonsnedsettelser, det skriver Vestvågøy kommune i sitt nyhetsbrev.

Det er Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (NKBUF) og Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) som er ansvarlige for prosjektet. Prosjektet skal gå over fire år.

Kommunenettverket har som formål å styrke, forenkle og kvalitetssikre tilbudet basert på en brei forståelse av brukernes reelle behov.

- Målgruppen skal tilbys en meningsfull hverdag, hvor de opplever naturlig inkludering og sikres god livsmestring i en kommune med god samhandling. Det langsiktige målet er å bygge et nasjonalt nettverk av kommuner som deltar i å utvikle erfarings-, og bruker- og forskningsbasert praksis med tanke på å styrke målgruppens posisjon i de kommunale tjenestene, skriver Mads Greger Tangen, konstituert enhetsleder i åpne omsorg i Vestvågøy kommune i en pressemelding.

I Vestvågøy kommune har de denne uka gjennomført fokusgruppeintervjuer med barn, ungdom og unge voksne med funksjonsnedsettelser, foreldre og tjenesteytere.

– Dag Ofstad, prosjektleder for NFR/Helsevelprosjektet roser Vestvågøy kommune for gjennomføringa av disse to dagene. Therese Gangsøy og Mads Tangen som er prosjektledere i Vestvågøy kommune forteller at de er veldig fornøyd med gjennomføringen. De understreker at dette har ikke gått så bra uten så samarbeidsvillige barn, ungdommer, unge voksne, foreldre og tjenesteytere i Vestvågøy kommune, skriver kommunen.

Kommentarer til denne saken