- Det kommer til å bli en opplevelse for livet, smiler trener Siw Sørvaag Skaar.

Eurogym er et oppvisningsstevne for ungdom som arrangeres hvert andre år i ulike land. Under Eurogym samles ungdom fra hele Europa for å trene sammen, ha oppvisninger for hverandre og delta på workshops.

Eurogym 2020 går av stabelen i Reykjavik 12. - 16. juli.

- Dette er første gang turnere fra Lofoten deltar på dette stevnet. Vi har snakket om det mange ganger, og endelig bestemte vi oss for at vi skulle satse på deltakelse. Det kreves litt for at vi skal nå dette målet, men vi har troen på at vi skal få det til, sier Skaar.

Gleder seg stort

I alt 30 turnere mellom 13 - 18 år fra KIL turn er nå påmeldte til stevnet. I tillegg reiser åtte trenere med.

Totalt 800 personer fra Norge deltar på Eurogym, som i fjor hadde rundt 5000 deltakere. Fra Nordland deltar også turnere fra Bodø og Ballangen.

- Det er ingen konkurranse på dette stevnet. I stedet er det fokus på oppvisninger og å lære nye ferdigheter, sier Skaar, som sammen med trener Elise Dahl-Hansen og Iren Stabell Gansmoe kan fortelle at turnerne gleder seg stort til Island-turen.

- Turnforbundet stiller krav til at det vi skal vise fram må være bra. Vi representerer jo Norge når vi er på stevnet, så nå skal vi i gang med lage gode program, sier Gansmoe.

- Å jobbe sammen på tvers av de ulike turngruppene i KIL blir veldig spennende. Det er ikke så ofte vi gjør noe i samlet tropp, så det håper vi vil fungere som en brobygger og gjøre at turnerne blir enda bedre kjent med hverandre. Det vil gjøre at miljøet blir enda bedre og kanskje kan vi da forhindre frafall. Å holde på ungdommen kan nemlig være vanskelig, legger hun til.

Mulig tradisjon

Trenerne er klare på at alle som vil skal vil få muligheten til å bli med til Island.

- Det skal ikke være slik at kun de som har god økonomi skal kunne reise. Derfor legger vi opp til mye jobb og dugnad for å samle inn penger til turen, sier Skaar.

Turngruppen jobber nå med å skaffe sponsorer, og vil dessuten arrangere både juletrefest, flaskeinnsamlinger og pop up-kafeer for å skaffe inntekt.

- Turnerne som skal reise er ungdom i sin beste alder. De kan derfor godt ta små og store jobber i tillegg. Så hvis noen har tips til jobber vi kan utføre, er det bare å ta kontakt, oppfordrer trenerne.

Dette er første gang KIL turn reiser til Eurogym. Blir det flere?

- Jeg synes det er bra at vi har hårete mål. Jeg er stolt over at så mange fra en såpass liten plass kan få mulighet til å reise på et slikt stevne. Det er også artig å skulle jobbe mot et slikt mål, sier Dahl-Hansen.

- Nå er det jo dessuten flere av de yngre turnerne som håper at også de vil få muligheten etterhvert. Hvis vi nå finner en god oppskrift på å skaffe midler, ser jeg ikke bort i fra at vi kommer til å prøve å gjøre dette til en tradisjon, avslutter Skaar.