Gå til sidens hovedinnhold

Markerer FN-dagen: - Vi byr på god mat, underholdning og sosialt samvær

Artikkelen er over 2 år gammel

24. oktober blir det mat fra hele verden, god underholdning og sjansen til å møte nye mennesker når det inviteres til Internasjonal aften på Meninghetshuset på Leknes.

24. oktober er FN dagen, og den markeres på ulike vis. På Vestvågøy har det vært en tradisjon at det er blitt arrangert en internasjonal aften med mat og kultur fra mange ulike land.

Fram til nå har arrangementet blitt holdt på aulaen i Stamsund, men etter at asylmottaket ble lagt ned har arrangørene valgt å flytte til Menighetshuset på Leknes.

– Vi hadde et godt samarbeid med Vestvågøy mottak om denne dagen, men etter asylmottaket ble lagt ned fant vi ut at menighetshuset på Leknes var en passende plass å arrangere dagen, sier Solveig Utvik fra kirken i Vestvågøy. Det er de, Vestvågøy Røde Kors og flyktningenheten i Vestvågøy som står bak arrangementet.

Bli kjent

Arrangementet har fokus på å bli kjent med hverandre og hverandres kulturer.

– Det å komme sammen og treffe nye mennesker er viktig. Dette er et gratis arrangementet og åpent for absolutt alle. Vi håper selvsagt på stor oppslutning. Vi har mange kulturelle innslag med store spennvidde. Jeg kan også røpe at det blir allsang, sier Annemor Lindgaard i Vestvågøy Røde Kors.

På en slik aften er mat viktig, og det blir mat fra mange kulturer.

– Det blir får i kål fra Norge, og en rekke andre retter fra mange land. Det er utrolig mye god og spennende mat. De som kommer hit vil gjerne vise fram og la folk på smake på mat fra sitt hjemland. Det er også kontaktskapende og inkluderende, sier Solveig Utvik.

Unge kakebakere

Haben, Mesoud og Hematullah er blant de mange som har sagt ja til å bidra med mat til festen.

– Vi skal bake kaker, og det blir norske kaker. Vi blir å bake kjempegode sjokoladekaker, sier Haben og Hematullah.

Mesoud på sin side skal forsøke å bake sin personlige favoritt.

– Jeg er veldig glad i en norsk kake som heter «Verdens beste». Det er den også. Jeg må nok ha litt hjelp, men kaken skal bli god, sier han med et stort smil.

Arrangementet er gratis og starter om ettermiddag 24. oktober på Menighetshuset på Leknes. KOnfirmantene i Buksnes vil stå for rigging og pynting av lokalet.

Kommentarer til denne saken