Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til åpningsfest på kirkekontoret

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag er det offisiell åpning av Vestvågøy kirkekontor, og alle er hjertelig velkommen til åpningen.

Siden 2007 har det vært arbeidet med å samle de kirkelige tilsatte på et felles kontorsted på Vestvågøy. Det ble bestemt at kirkekontoret sine ansatte skulle samles på Buksnes menighetshus, og arbeidet med å bygge ut menighetshuset kom i gang.

Samlet på ett sted

Nå er utbyggingen av Buksnes menighetshus på Leknes ferdig, og Vestvågøy kirkekontor er samlet.

- Om Vestvågøy kirkekontor ikke rommer alle ansatte, så er de fleste samlet. Og det i nybyge lokaler, og noen i gamle lokaler som tilbakeført til sine opprinnelige funksjoner. Så langt har vi fått en utbygging og fornying som hever kvaliteten mange hakk for oss som har vårt arbeid med utgangspunkt i Vestvågøy kirkekontor, opplyser kirkeverge Anne Lise Haakestad.

Hun er klar på at kirkekontoret bare blir en base for de fleste ansatte.

- For de fleste av de kirkelige ansatte er kontoret bare et utgangspunkt for arbeidet. Vi vil forsatt at det arbeidet som utføres, tar utgangspunkt i den enkelte kirke og lokale menighet. Vi håper at samlinga av de kirkelige ansatte skal gi base for gode tjenester og aktiviteter som skjer rundt våre fem kirker, kapell og 13 kirkegårder, opplyser kirkevergen.

Offisiell åpning

Fredag klokken 1300 er det offisiell åpning med snorklipping og stor stas.

Der vil biskop Ann Helen Fjeldstad Jusnes, ordfører Remi Solberg og de som har vært med på å ferdistille bygget være tilstede.

Men kirkeverge håper også at lokalbefolkningen stikker innom for å se hvordan de har fått det.

- Vi inviterer alle til den offisielle åpningen, og håper folk er nysgjerrige på hvordan vi har fått det, skriver kirkevergen på hjemmesiden til kirka i Vestvågøy.

Kommentarer til denne saken