Nordli har hele slekta i Svolvær, har tidvis bodd i byen som barn og senest for to år siden jobbet han ved barne- og ungdomsskolen i Svolvær. Men skateparken i Kabelvåg er en ren åpenbaring, mener Nordli, som tok et avbrekk fra ferien i Lofoten for å være lærer på brettkurset.

Bildeserie

Brettkurs i Kabelvåg

Økende interesse

– Den utgjør en veldig stor forskjell for brettmiljøet. Den er veldig, veldig bra. En ting er å ha rampen, men dette er en annen gren. Huset i Kabelvåg er en rampe, men dette er et større anlegg som gjør det lettere å få med ungdommen og det er mange flere ting man kan finne på her. Det er med på å øke interessen for sporten, og har alt å si for rekrutteringen. I Oslo nå, så åpner det parker i alle bydeler, sier Nordli.

Han var selv proff skater fra han var ung.

– Jeg har hatt mange gode sponsorer, og vært med i OL-cup. I skating er det ikke nødvendigvis det å vinne som er det viktigste. Det viktigste er å få ting på film, slik at vi kan få sponsorer. Spesielt nå, etter at YouTube og Instagram er her. Jeg fikk gratis utstyr fra jeg var 16 til jeg ble 28. Da fikk jeg en skade i kneet som gjorde at jeg startet med studier på Universitetet. Det var litt hell i uhell, for ellers hadde jeg vel aldri kommet ut, ler 38-åringen.

I Kabelvåg viste han at han er en god pedagog. Han fikk med seg de åtte deltakerne på brettkurset som Vågal Brettklubb hadde invitert til. Det høres kanskje ikke ut som så mange, men med bare ti plasser og midt i ferie for mange, var det bra.

Fra teori til praksis

Og Nordli tok seg god tid til de frammøtte elevene. Han startet med teori og en gjennomgang av brettets historie og funksjonalitet, før han gikk på den enkelte for å finne ut av ferdighetsnivået. Deretter var det ut i praktiske øvelser. Enkelte var helt klart nybegynnere, mens andre har holdt på en stund. Lofotposten snakket med 12 år gamle Veslemøy Tveiterås, og du kan se en video av ungjenta under.

Vågal Brettklubb har i dag over 50 medlemmer, og med et så strålende anlegg i Kabelvåg og god jobbing med rekrutteringen bør det antallet vokse utover høsten.