Testkjøringen med den restaurerte jakten fra verkstedet i Blokken i Sortland kommune og hjem til Svolvær gikk fint, opplyser nestleder Johannes Rørtveit i Vågan kystlag.

Det vernede fartøyet skal nå få en sluttfinish i hjemmehavna si, blant annet med maling av lugarer, og Skipskontrollen skal godkjenne fartøyet etter den omfattende restaureringen av skrog, dekk og ny motor, blant annet.

Også det elektriske anlegget som er skiftet, skal etterses og godkjennes av Eltilsynet, før båten er klar i høst med alle sertifikater intakte, og man kan gjenoppta turseilinger med passasjerer.

– Vi har litt rørleggerarbeid om bord som også må gjøres, sier Rørtveit, og etterlyser om det er noen rørleggere i kommunen som vil yte litt dugnad for kystlaget.

Magne Eriksen og Odd Kristoffersen var mandag travelt opptatt med malingsdugnad i forpiggen på fartøyet.

Og dekket måtte spyles med vann flere ganger daglig for å holde det vått i den sterke varmen og solsteiken slik at de nye dekksplankene ikke sprekker opp innen dekket har trutnet skikkelig.

Jakten «Anne Bro» vil ha kaiplass hos tidligere Skarvikverftet i østre havn i Svolvær, der eiendomsbesitter Thor Drechsler har innvilget jakten liggeplass inntil videre.