Gå til sidens hovedinnhold

Denne karen passer på at HV-soldatene ikke er rusa

Artikkelen er over 2 år gammel

Bruk og befatning av rusmidler er på ingen måter forenelig med Forsvarets aktiviteter. HV-16 har også i år et tett samarbeid med Forsvarets Narkotikagruppe, og en av deres kanskje viktigste aktører, narkohunden Ola (7).

- Jeg vil si vi har et utmerket samarbeid med Narkotikagruppen, sier områdesjef og kaptein Bjørn Ragnar Larsen. Det er i forbindelse med øvelsen ”Årets Trening” at Forsvarets Narkotikagruppe med narkohund er til stede i Slydalen på Vestvågøy. De vil ikke gå i detalj om resultatet av årets tilstedeværelse, men etterforsker Vegard Nygård vedkjenner viktigheten av deres aksjon:

- Vi har en nulltoleranse som gjelder i alle aspekter av Forsvaret. Bruk av kjøretøy og ikke minst håndtering av våpen innebærer strenge krav til sikkerhet hvor det ikke er akseptabelt med noen som helst form for rusmidler, forteller Nygård.

Det skriver Benjamin Einarsen, Liaison-ass, HV-16201 i ei pressemelding.

Overalt - plutselig

HV, Forsvaret og Narkotikagruppen jobber med fokus på det forebyggende arbeidet, og håper i utgangspunktet å ikke få treff på verken søk med narkohund eller urinprøver. Men:
- Vi ser at det er et behov for kontroller og at det er viktig at de gjennomføres. Mannskapet vårt skal kunne føle seg trygge både på skytebanen og under hele øvelsen, sier Larsen.

Nygård avslutter:

- Vi kan ikke være overalt alltid, men vi dekker veldig variert og plutselig.

Kommentarer til denne saken