Gå til sidens hovedinnhold

Det blir likevel festival på Kuba i sommer – men på en helt spesiell måte: – Vi vil gi noe tilbake til de som har kjøpt billetter i år

Artikkelen er over 1 år gammel

Høllafæst får drahjelp av DNB til å lage en helt spesiell form for musikkfest på Kuba i år. Det skjer sammen med flere av Norges aller største festivaler.

Høllafæst skulle arrangeres for tredje gang i sommer i Svolvær. Det satte koronapandemien og smittevernreglene en stopper for – i likhet med alle andre store arrangementer.

Nå er det klart at Høllafæst, sammen med syv andre veletablerte festivaler i Norge, får drahjelp av DNB til å arrangere en helt spesiell konsertopplevelse i Svolvær.

– Festivalen slik den skulle være ble avlyst. Vi begynte å se på om vi kunne gjøre noe i en mindre skala, bare for å kunne gjøre noe. Da ble vi kontaktet av DNB som ville ha oss med på et festivalsommer-konsept, sier festivalsjef Petter Erlbeck.

Banken er sponsor for Høllafæst og de øvrige festivalene i Norge som er en del av digitalfestivalen.

– Digital festival

Pikinik i Parken, Over Oslo, Øyafestival, Parken, Pstereo, Kongsberg Jazzfestival, Stavernfestivalen – og altså Høllafæst, er en del av den digitale festivalen som arrangeres i sommer.

Fra alle stedene skal det rigges opp scene og et filmteam som sender direkte. På alle stedene spiller flere profilerte artister.

– Det er snakk om syv veldig store festivaler og så er det lille oss, sier Erlbeck.

I Svolvær rigges det til med konsert med Kristian Kristensen og Ruben 24. juli.

– DNB er stolt sponsor av mange festivaler. Nå da koronakrisen traff for fullt er det viktig for oss at det holdes liv i festivalene gjennom sommeren 2020, slik at når vi kommer til sommeren 2021 er det festivaler som er oppe og går igjen, sier banksjef Elisabeth Fredriksen i DNB Lofoten.

– Som sponsor vil vi støtte opp slik at festivalene overlever sommeren i år.

Ute på Kuba i Svolvær skal det rigges til en scene – og derfra blir denne delen av festivalsommeren i regi av banken sendt direkte.

Sendingene fra alle de åtte festivalene skjer på fredager i sommer til faste tidspunkt.

– Fin gest

Sendingene blir tilgjengelige for dem som har billett til årets Høllafæst – og som ikke har krevd dem refundert.

Festivalkonseptet er lagt opp slik at alle åtte festivalene er mulige å se for dem som har tilgang, opplyser DNB på sine nettsider.

– Dette blir gratis for kundene til DNB og de som har kjøpt billetter til årets festival, sier Fredriksen.

De aller fleste som hadde kjøpt billett til sommerens Høllafæst har valgt å ikke kreve å få pengene igjen.

Arrangøren er svært glad for at de som har refundert billetten er de som skulle reise til Lofoten i litt større grupper. De som har beholdt festivalpasset har fått dette overført til neste år, i tillegg får de altså tilgang på direktesendte festivalkonserter i sommer.

– Vi synes dette er en fin gest overfor dem som har bestemt seg for å beholde billettene til i sommer.

Ikke frislipp

De to artistene som spiller på digitalfestivalen i Svolvær skulle egentlig opptrådt på Hølla i år.

– Vi synes det er viktig å ivareta artistene også. De sliter også kraftig i denne situasjonen. Begge to er også fra området rett ved her, vi har da også hatt en nordnorsk profil på festivalen, legger Erlbeck til.

Både Ruben fra Bjarkøy og Kristian Kristensen har markert seg som solide nordnorske popartister. Begge er hyldet for store hitlåter, Ruben vant Spellemann for årets låt i 2020 med «Lay by me».

Det blir ikke lagt ut billetter til fysisk oppmøte på Kuba, understreker festivalsjefen. Det blir dermed ikke noe frislipp for den vanlige festivalgjenger til å dra ut for å se konsertene.

– De som har billetter til årets festival får ikke lov til å møte opp der ute, det vil bli som et lukka selskap, legger han vekt på.

Vil gi noe tilbake

Gjennomføringen skal følge alle smittevernregler – men konseptet er en digital festival som sendes direkte på nett.

– Dersom vi kan ha litt folk der ute er det noe vi må eventuelt vurdere. Poenget er at vi med dette kan gi noe tilbake til de som kjøpte billett i år og gjøre noe kult med våre samarbeidspartner i et vanskelig år. Vi får likevel gjort noe bra og holdt aktiviteten i gang, mener festivalsjefen.

Tidligere P3-programleder Christine Dancke skal være programleder for digitalfestivalen og de åtte strømmekonsertene i sommer.

Konseptet gir Hølafæst plass i et godt selskap, mener Elisabeth Fredriksen og Petter Erlbeck.

Festivalledelsen er ikke i tvil om at dette er positivt for dem.

– Vi er fortsatt en ung festival. Jeg tror dette kan være med på å spre ordet rundt i landet.

Kommentarer til denne saken