Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ekstra viktig at smitten ikke kommer ut av kontroll nå

Kommuneoverlegen i Hadsel advarer mot å miste kontrollen på smittesituasjonen inn mot vintersesongen.

Hadsel

Søndag innførte regjeringen en rekke nye smitteverntiltak for de neste to ukene. Bakteppet er økt smitte over store deler av landet i jula.

Hadsel kommune var på tampen av fjoråret rammet av et utbrudd av covid-19 smitte. Nå er situasjonen i kommunen stabil.

– Det er ingen hadselværinger som har testet positivt siden utbruddet i starten av desember, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidivin sier situasjonen i Hadsel er stabil. Bleidivin understreker likevel at den kommende vintersesongen med flere gjestearbeidere gjør det viktig å holde kontroll.

- Det er ingen mistanke om smitte lokalt per nå. Men vi vet at det har vært mye reising og besøk i julen. I tillegg venter vi snart storinnrykk av gjestearbeidere til fiskeriene, samtidig som vi skal starte opp med vaksinering av befolkningen. Det er derfor ekstra viktig at smitten ikke kommer ut av kontroll akkurat nå, sier kommuneoverlegen.

Ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet er oppjustert til rødt nivå. Det berører også skolen på Strønstad på Austvågøy.

– Ledelsen ved de aktuelle skolene, altså Strønstad, Melbu og Stokmarknes møtes i kveld for å planlegge for den neste perioden. Enkelte fag må utgå midlertidig eller organiseres på en annen måte, men dette får vi til, sier oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen søndag.

Kommentarer til denne saken