Gå til sidens hovedinnhold

Det er nå vi må stå opp for det som er viktig her!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til fylkeskommunen.

Kjære fylket, åpne øynene, se det, vi trives best her!

Dere, som Nordland Fylkeskommune, kan ikke legge ned skoletilbudet naturbruk og fiske og fangst og det fellesskapet vi har her. Utdanningen her betyr så mye, for så mange flere enn bare oss elevene som er her nå. Miljøet rundt fiske og fangst er viktig for de som har gått, og skal gå. Hensikten med denne teksten er at jeg vil dele mine opplevelser, og tanker rundt forslaget deres om og legge ned fiskerutdanninga her. Jeg er elev ved fiske og fangst, og jeg ønsker at dere skal få en større forståelse av saken fra mitt ståsted.

Som elev ved naturbruk og fiske og fangst blir du tatt seriøst og på alvor. Du befinner deg på en plass der du kan være deg selv, en plass der du kan diskutere alt mellom himmel og jord, fordi at lærerne er åpne for det! Du kommer i en klasse du blir trygg i. På Naturbruk og Fiske- og fangst blir klassemiljøet tatt på alvor fra dag en! Du er på en av de bedre plassene å være!

Om forslaget går gjennom er det mange som blir truet med å miste jobben. Mange elever vil trolig ende opp med å ikke gå videregående om utdanninga blir nedlagt. Det gjør at flere blir arbeidsledige, og at det ikke blir utdannet nye fiskere. Det er havbruksnæringa som skal ta over en dag: Det er Nordland som tjener mest penger av fylkene, fordi vi har havbruksnæringa. Det at vi har havbruksnæringa gjør at vi kan ha flere arbeidsplasser, og derfor trenger vi at muligheten for utdanning til fiskere.

Alle lærerne samarbeider og jobber på spreng heile tiden. De ønsker vi skal lykkes, de ønsker vi skal forstå, og de ønsker vi skal ha det best mulig, og få best mulige resultater.

Kjære fylket, åpne øynene, SE det, vi trives best her!

Nå har det seg sånn at dette kan være noe vi kommer til å miste. Det er ikke greit, fylke kan ikke bare komme her og, for at de skal spare penger. Det er ikke sånn det skal være.

Det er flere elever som ikke kom inn på både 1.året og 2. året under årets opptak. Det kunne vært to klasser både på Naturbruk og Fiske- og fangst, men det ble det ikke. Blir det ikke dumt å legge ned en linje som så mange elever vil gå? Det er til og med ofte sånn at vi på Gravdal som går NA2f, har de beste eksamensresultatene om våren!

Dere kan ikke legge ned Naturbruk og Fiske- og fangst, ved Vest-Lofoten videregående skole! Ei utdanning der det kun er god innsats og jobbing. For vi som elever legger sjela vår i dette, -det å være på skolen! Vi føler oss hjemme på skolen på Gravdal, og linja vi har valgt å gå!

Åpne øynene, SE! Det er nå vi må stå opp for det som er viktig her!

Kommentarer til denne saken