Gå til sidens hovedinnhold

Det rigges for VM i skreifiske for 29. gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Vågan Båt- og sjøfiskeforening er i rute med riggingen foran årets VM i skreifiske, og alt vil i år foregå inne i Kjølelagerets bygg.

– Vi kommer i år ikke til å ha telt utenfor bygget. Alt finner plass inne i selve Kjølelagerets bygg, sier dugnadssjefen Arill Eilertsen hos arrangøren til Lofotposten.

Årsaken til at det i år ikke blir noe utetelt, er at både Selstad og Hertz Bilutleie er fraflyttet bygget, og man har derfor rikelig nok arealer til å samle hele VM-arrangementet inne i Kjølelageret. Dermed slipper man å leie telt og rigge dette, og ta det ned i ettertid, sier Eilertsen.

Man har nå revet alle lettvegger der Hertz bilutleie holdt til, og gjort klart dette rommet slik at Thon Lofoten hotell sine fagfolk på kjøkkenet og i serveringen kan rykke inn med møbler, utstyr og etablere kjøkken- og kafedriften i lokalene. Det er nemlig Thon-kjøkkenet som skal ha ansvaret for dette i år, slik at arrangøren slipper den biten.

– Vi er i gang med å rigge scenen, klargjøre sløyebenker, fiskekar og annet utstyr for fiskemottaket, og scenen for underholdning og premieutdeling, sier Eilertsen.

– Og ute er flytekaia klargjort, dit de rundt 70 båtene skal komme inn og levere sportsfiskernes fangster både fredag og lørdag. Heldigvis er det forliste fartøyet «Øksnesværing» fjernet fra området, slik at adkomsten for VM-båtene blir mye enklere og tryggere.

– Lofotcupen fredag og VM i skreifiske lørdag er det 29. arrangementet i rekken, og 35 personer i Vågan Båt- og havfiskeforening gjør nå en formidabel dugnadsinnsats for å få alt på plass og klart til de to festivaldagene.

På lørdag er det 70 båter og 500 fiskere i sving, mens det fredag er rundt 200 fiskere som deltar i konkurransen Lofotcupen.

I løpet av torsdag regner Arill Ellingsen med at man er klare med hele «VM-huset» på Kjølelageret.

Arrangøren sier at man regner med at det etter årets arrangement har vært til sammen mellom 150.000 og 200.000 gjester i Svolvær i anledning dette arrangementet, som altså neste år vil kunne feire 30-årsjubileum.

Kommentarer til denne saken