Gå til sidens hovedinnhold

Dette bandet har turnert i USA – nå kommer de til Svolvær under Høllafæst: – En godbit av et band

Artikkelen er over 1 år gammel

Høllafæst er klar med norsk band som har markert seg i utlandet.

Høllafæst er klar med sin tredje booking foran sommerens festival. Fra før er det klart at Highasakite og Kamelen kommer til Svolvær 22. og 23. juli.

Mandag slapp festivalen nyheten om at norsk Fieh kommer til Lofoten. Bandet har rukket å bli en festivalfavoritt i Norge, melder Høllafæst på Facebook og ser for seg en skikkelig pangstart på Hølla 2020

– Dette er en godbit av et band som sprudler av energi på scenen. Oktetten slapp nylig sitt debutalbum til voldsom begeistring for både bransjen og publikum. I fanskaren har de blant annet selveste Elton John! Det er stas det, sier festivalsjef Petter Erlbeck.

Han viser til at bandet har turnert mye i utlandet. Fieh slapp tidligere i år debutalbumet «Cold Water Burning Skin», og henter inspirasjon fra en rekke sjangre som blant annet funk, soul, jazz og pop.

– De har turnert i USA og er et svært ettertraktet band her til lands. Blant annet spilte de på hovedscenen på Øyafestivalen i fjor og skal for andre opptre på Træna for andre gang i sommer. De kombinerer sjangrer som funk, R&B, soul og jazz, og har et helt unikt lydbilde som er vanskelig å ikke digge, sier Erlbeck.

Han mener Fieh passer bra inn i festivalens program.

- Spesielt morsomt er det at et såpass ungt band henter inspirasjon fra flere tiår og sjangrer, og at det rocker så bra. Disse sjarmtrollene bidrar virkelig til bredde i programmet vårt, sier festivalsjefen.

Høllafæst meldte før helga ytterligere et artistslipp før billettsalget åpner onsdag.

Kommentarer til denne saken