Dette er kommuneoverlegenes råd til påska

GIR RÅD: Kommuneoverlegeteamet på Vestvågøy kommer med oppfordringer til den kommende påsken.

GIR RÅD: Kommuneoverlegeteamet på Vestvågøy kommer med oppfordringer til den kommende påsken. Foto:

Via Vestvågøy kommunes nyhetsbrev, kommer kommuneoverlegene med råd til det som blir en annerledes påske enn hva man er vant til.

DEL

Kommuneoverlegene har mottatt mange henvendelser fra folk som ønsker å legge påskeferien til Vestvågøy. Studenter vil hjem og treffe familie og venner. Turister vil på topptur.

- Henvendelsene har i all hovedsak handlet om at folk vil ta hensyn. Vårt råd er akkurat denne påsken bør vi velge annerledes og holde oss i ro, skriver kommunen i sitt nyhetsbrev.

Det finnes likevel noen unntak. Regjeringen påpeker at reiser som er strengt nødvendige kan gjennomføres. Da må lokale karanteneregler overholdes.

Disse rådene bes følges

Kommuneoverlegene kommer med følgende råd i påska:

  • Det oppfordres sterkt å ikke drive med risikoaktiviteter som kan utløse redningsaksjoner.
  • Regjeringen har nedlagt forbud mot opphold på hytter i annen kommune enn bostedskommune og dette kan bli bøtelagt. Det gis ingen dispensasjoner.
  • La barn ha en til to faste lekevenner som de er sammen med gjennom perioden. Snakk sammen blant foreldrene så ingen havner utenfor.
  • Unngå større forsamlinger og hold god avstand til andre enn dine nærmeste.
  • Fortsett med god håndhygiene og hold deg oppdatert på fhi.no

– Vi ønsker å informere alle innbyggere i Vestvågøy kommune om at fastlegene har god nok kapasitet til å ivareta de som trenger helsehjelp, også de som ikke er relatert til koronavirus. Det er fortsatt viktig at henvendelsene skjer på telefon eller SMS til fastlegekontoret eller på telefon til legevakt utenom fastlegenes åpningstid, opplyser kommunen.

– Lav terskel for å ta kontakt

Det har vært bekymring fra kommunalt hold om at pasienter ikke møter opp på time på sykehuset og heller ikke kontakter legekontoret.

– Legetjenesten i Vestvågøy er i disse dager organisert for å ivareta smittevernet. Vi ønsker å informere alle om å ta egen helse på alvor og ha lav terskel for å ta kontakt, opplyser kommuneoverlegene i Vestvågøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken