I det TV2-sendte programmet var det en tydelig spent kabelvågværing som entret scenen for å framføre sin låt. Etter at hun ble påmeldt av gudmoren Ida Johansen Bjørnbeth og gudbarnet Teja, har det vært mange runder med audition, både digitalt og fysisk i Oslo, for å komme gjennom nåløyet og få stå på scenen i programmet.

– Hvorfor meldte vi på ho go gudmor, spurte Ida før framførelsen.

– Fordi hun er rå. Det er vanskelig å sette ord på, for hun er skikkelig flink, svarte Teja.

Sangen og dommen

Så var det endelig klart for Marthe å gå på scenen med sin tolkning av Robyn - Be Mine. Fra første strofe så det ut til at mentorne Yosef Wolde-Mariam, Espen Lind, Matoma og Ina Wroldsen likte det de hørte. Publikum ga også stor applaus tidlig i låten.

– Fint!, utbrøt Ina Wroldsen da Marthe kom til refrenget.

På bakrommet sto Ida og Teja spent og krysset fingrene.

– Det her er bra, sa Espen Lind mot slutten av låten.

Likevel var det ingen av de fire mentorene som valgte å trykke på den røde knappen sin og snu stolen før Marthe var ferdig med låten.

– Det her var veldig vakkert, skrøt Matoma, og lurte:

– Var du nervøs?

– Ja, kunne Marthe le bekreftende.

– For du vet vi sitter med ryggen til, så noen ganger er det litt vanskelig å skille mellom nervøsitet og om man faktisk kommer seg opp. Og akkurat i dag hadde jeg litt vanskelig for å høre om det var nervøsitet eller om det var du, og det gjorde dessverre at jeg ikke snudde meg, utdypet musikkprodusenten fra Hedmark.

– Du har noe utrolig særegent i stemmen din, skrøt han, før Ina Wroldsen tok mikrofonen og ga sin tilbakemelding:

– Vet du det Marthe, at vi ikke snur oss betyr ikke at du ikke er flink. Det som er så fint med det programmet her er at hvis du kommer deg til den scenen her, så er du flink til å synge. Så det er ikke det det går i. Godt gjort!

– Ble litt nervøs

Selv om Marthe Horn leverte en sterk fremføring på scenen holdt det altså ikke til videre deltakelse i The Voice.

– Jeg ble litt nervøs, rett og slett. Men det går fint, sa Marthe da hun kom seg backstage etter fremførelsen.

Siden 2015 har hun også vært en del av koret Soul Savvy, hun har i tillegg vært med på en rekke julekonserter og har nå startet med bryllupssang. Hjemme i huset har hun sitt eget lille studio i kjelleren, her blir det mange timer med sang. Så heldigvis er det flust av muligheter til å høre Marthe synge i Lofoten.

Tidligere denne uken snakket Lofotposten med henne om kveldens opptreden, da fortalte hun også at nervene kom, selv om hun er godt scenevant.

– Jeg trodde kanskje ikke at jeg skulle være så nervøs som jeg ble da jeg sto der. Før den virkelige opptreden får man en lydprøve for å bli trygg på scenen og miljøet rundt. Men når musikken startet var det akkurat som at jeg sonet litt ut, jeg ble litt satt ut, forklarte Marthe.

Videre deltakelse eller ikke, å være med i programmet syns hun var gøy og det er uansett ei fin erfaring å ta med seg videre.

– Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk lov til å delta.