Lokalene der Vest-Lofoten videregående skole holdt til på Gravdal har stått tomme siden det nye skolebygget på Leknes ble tatt i bruk. På folkemunne kalles eiendommen for «Fiskerifagskola», som skolen het i mange år.

I begynnelsen av mai ble den 28 mål store eiendommen med skolebyggene og to bolighus med totalt fire leiligheter lagt ut for salg. Prisantydningen var på 15 millioner. 9. september ble det klart at eiendommen var solgt.

Daglig leder og eier av TEFT Gruppen, Torbjørn Pedersen, sier til Lofotposten at selskapet hans ser stort potensial og mange interessante muligheter for bygningsmassen.

– Vi vil gå i en brei prosess og bruke tid, hvor vi ønsker å involvere både nærmiljøet på Gravdal og kommunen. Vi har mange tanker og ideer, sier Pedersen.

I dag er eiendommen regulert til skoleformål. De nye eierne blir derfor nødt til å søke om omregulering. Pedersen forteller at de foreløpig ikke har kommet så langt, men opplyser at de er i dialog med kommunen, og oppfatter at dette ikke vil by på utfordringer.

– Vi ser for oss en hovedvekt av boliger, med innslag av næring, kontorer, treningssenter og sosiale møtesteder. Vi synes dette er et spennende område, hvor vi ser for oss at vi kan få til en fin miks av ulike ting, sier Pedersen, som understreker at prosjektet foreløpig kun er på planleggingsstadiet.

Vil dere beholde bygningsmassen slik den er i dag?

– Det er for tidlig å si, men vi håper at vi kan beholde det og bygge det om innenfor det som er teknisk og økonomisk mulig. Det er utgangspunktet. Vi gleder oss veldig til denne prosessen. Jeg synes det er spennende å være med og bidra til at dette området skal bli en perle på Gravdal, men vi er veldig tidlig i prosessen.

Pedersen mener eiendommen ligger i et nydelig område med fantastisk utsikt. Han peker blant annet på at Sundsheia og Klokkarvika ligger like i nærheten, i tillegg til at det er kort avstand til både dagligvare og skole.

– Gravdal Opp og Fram har bidratt til at Gravdal har blitt et ennå triveligere bosted. Vi tror dette området kan bli attraktivt og fint, konkluderer han.