Full spenning med First Lego League i Digermulen

Ved robotbordet ses fra venstre Live Berglund Eriksen, Boris Doytchev, Annabel Berglund Hågensen, Christopher Berglund, Risa Takemoto, Astrid Jakobsen, Rina Takemoto og Madelen Berglund Hågensen.

Ved robotbordet ses fra venstre Live Berglund Eriksen, Boris Doytchev, Annabel Berglund Hågensen, Christopher Berglund, Risa Takemoto, Astrid Jakobsen, Rina Takemoto og Madelen Berglund Hågensen. Foto:

De ni elevene i femte til syvende klasse ved Digermulen skole har romfeber foran First Lego League i Kabelvåg.

DEL

Bakgrunnen for dette er at de for første gang jobber med et prosjekt som de skal presentere sammen på First Lego League i håndballhallen i Kabelvåg kommende lørdag.

De ni elevene er Madelen Berglund Hågensen, Boris Doychev, Tilde Berglund Eriksen, Rina Takemoto, Christopher Berglund, Annabel Berglund Hågensen, Risa Takemoto, Astrid Jakobsen og Live Berglund Eriksen, og alle gleder seg til å vise prosjektet sitt i Kabelvåg.

Into orbit

Elevene skal hele denne uken på skolen sammen med veileder Magne Johnsen ved Digermulen skole jobbe med prosjektet «Into orbit», eller på godt norsk «Ut i verdensrommet», fram til lørdag.

– Vi har aldri før deltatt i First Lego League, men det har Strønstad skole i Hadsel gjort i hele tolv år.

– Vi har derfor vært på besøk hos Strønstad skole, som har lært oss om dette, og gitt oss god innsikt i hva dette går ut på.

Strønstad har gode ting å vise til, da de nådde helt til England, så vi har hatt gode læremestre, sier elevene i Digermulen.

– Det var veldig spennende, og vi bestemte oss for å delta, sier de ni elevene i femte, sjette og syvende klasse til Lofotposten.

I Norge er det 920 påmeldte lag til årets First Lego League, og Digermulen er ett av disse.

Kabelvåg

På lørdag møtes lag i Vågan til dyst i Kabelvåg, og det laget som går videre derfra, får delta i den nasjonale konkurransen som senere arrangeres i Oslo. Vinneren i Oslo får dra til England og delta i den europeiske finalen, og derfra er det USA som står for tur i verdensfinalen.

Oppgaven man satser på å vise fram lørdag, er en sittestol til et romskip som manuelt kan brukes til å produsere elektrisitet via et manuelt pedalsett.

Både Madelen Berglund Hågensen, Boris Doychev, Tilde Berglund Eriksen, Rina Takemoto,Christopher Berglund, Annabel Berglund Hågensen, Risa Takemoto, Astrid Jakobsen og Live Berglund Eriksen gleder seg skikkelig til lørdag og First Lego League i Kabelvåg..

Både Madelen Berglund Hågensen, Boris Doychev, Tilde Berglund Eriksen, Rina Takemoto,Christopher Berglund, Annabel Berglund Hågensen, Risa Takemoto, Astrid Jakobsen og Live Berglund Eriksen gleder seg skikkelig til lørdag og First Lego League i Kabelvåg.. Foto:

Man har laget både en robot man har bygget selv, og utviklet programvare som skal få roboten til å gjøre ting.

I tillegg og vel så viktig er den rapporten som skal følge oppgaven man har jobbet med i prosjektet «Into orbit», og som skal presenteres av alle ni elevene fra Digermulen skole på First Lego League i håndballhallen i Kabelvåg kommende lørdag.

Artikkeltags