Gå til sidens hovedinnhold

Gunnar slutter som rektor etter 32 år ved skolen

Artikkelen er over 3 år gammel

Gunnar Aarstein har sagt opp og gir seg som rektor ved Digermulen skole før skolestart i høst. Nå håper han et lærerpar fristes av nye stillinger ved skolen i Austre Vågan.

I helga dukket stillingsannonsen opp der skolen i Austre Vågan søker etter både ny rektor og en lærerstilling.

– Om ett år er vi alle pensjonister der ute. Vi kan ikke ta alt samtidig og jeg håper å få tak i et lærerpar som kan bli der, sier Gunnar Aarstein som har vært ved skolen totalt i 32 år.

Håper på etterfølger i år

– Jeg har vært rektor i ti år og jeg kom til Digermulen i 1986, forteller 65-åringen som har sagt opp med virkning fra 31. juli i år.

Rektoren som blant annet er kjent som en iherdig tilhenger av leksefri skole har tro på at man får rekruttert både lærer og rektor.

Aarstein har imidlertid satt et klart vilkår for å gå av til sommeren, og det er at man nå får ansatt en etterfølger i rektorstillingen samt en lærer til skolestart i høst.

– Ja, hvis det ikke kommer noen så er jeg villig til å ta ett år til, sier han og peker på at nettopp det at skolen er leksefri samt naturen rundt bør være attraktivt.

Veteranbil, festival og hus

– Hva skal du gjøre som pensjonist?

– Jeg skal jo fortsette med politikken, slår Aarstein som også er mangeårig Rødt-politiker i Vågan kommune fast.

Gunnar Aarstein er også involvert i driften den nye festivalen ÅrsteinØya som til sommeren arrangeres for andre gang.

– Dessuten har jeg en del hus som trenger vedlikehold og jeg har også en veteranbil, sier han og røper at det står en Ford Cortina av god gammel årgang i en garasje som venter.

Skolen i Digermulen er en 1-10- skole men har i 2018 ingen elever på ungdomstrinnet. Totalt er det 14 elever for tiden ved skolen.

Kommentarer til denne saken