Verdens første kredittkort legger inn årene i Norden, noe som påvirker rundt 200.000 Diners Club kortkunder her til lands og rundt en halv million kunder sammenlagt i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Kortene, utstedt av SEB Kort, vil ikke fungere etter fredag 31. mai.

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort da Dinero.no først omtalte nyheten.

Diners Club har eksistert siden 50-tallet, og som verdens første kredittkort har det dannet grunnlaget for dagens kredittkort.

Tidligere Diners Club-kunder kan betale ned som før

Dersom du er en av de 200 000 nordmennene som har eid et Diners Club-kredittkort og fremdeles har penger utestående på kortet, kan du betale ned med like vilkår som før helt til du har tilbakebetalt det du skylder. Det bekrefter Ruud Johnsen.

– Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt, sier hun til Dinero.no.

Også de som har benyttet seg av kredittkortets reiseforsikring kan anse seg som trygge, melder NTB.