Direktesender festival fra Svolvær: – Vi har store forventninger, dette er fantastisk reklame for oss

Optimist: Festivalsjef Petter Erlbeck er klar på at Høllafæst kommer sterkt tilbake i 2021. Fredag arrangeres festivalen som digitalfestival i Svolvær sammen med DnB.

Optimist: Festivalsjef Petter Erlbeck er klar på at Høllafæst kommer sterkt tilbake i 2021. Fredag arrangeres festivalen som digitalfestival i Svolvær sammen med DnB. Foto:

I kveld sender Høllafæst og DNB direkte fra Svolvær til en helt spesiell festivalsommer. Festivalsjef Petter Erlbeck tror sendingen kan bety mye for festivalen.

DEL

I likhet med alle andre festivaler i sommer er også Høllafæst avlyst i sin ordinære form. Tidligere i år ble det klart at DnB sammen med en rekke norske festivaler, deriblant Hølla, arrangerer direktesendte konserter gjennom hele sommeren.

I kveld er det klart for en stor TV-produksjon fra Kuba i Svolvær med Kristian Kristensen og Ruben på scenen. Petter Erlbeck og Høllafæst-teamet håper nedbøren holder seg unna til kvelden.

– Plan A er at det ikke blir nedbør. Da skal det være livesending under åpen himmel, konsertene arrangeres oppe på en forhøyning på Kuba på bunkerne. Der blir det rigget til sitteplasser for noen få gjester.

Festivalen kan ha 100 gjester. Dette er inviterte gjester som får mulighet til å se festivalen live. Alle andre som enten er DnB-kunder eller har Høllafæst-pass for i år kan se konsertene på nett.

– Sendingene består av de to konsertene som sendes live. Innimellom blir det klippet inn forhåndsprodusert materiale og intervju med artistene, forteller Erlbeck.

De som hadde billett til årets festival har fått billettene overført til neste år. Det er altså disse som i tillegg til DnB-kundene får se sendingen fredag kveld.

– Hvilke forventninger har dere til denne måten å arrangere festival på i år?

– Vi har skyhøye forventninger. Dette er jo en fantastisk reklameplakat for oss, det er den største markedsføringa vi kommer til å ha – og den mest omfattende og kostbare. Det er lagt voldsomme ressurser ned i et slikt prosjekt.

Håpet er å nå ut til et enda breiere publikum som kanskje tar turen til Svolvær neste sommer. Opptaket blir liggende tilgjengelig i ett døgn på nettsidene til DNB. Banken har gjennom festivalprogrammet åpnet for at alle åtte festivalene er tilgjengelig for sine kunder

– Vi håper å nå ut til masse tusen mennesker live, sier Erlbeck.

Området selve konsertene skal være på kan maksimalt ha 100 gjester.

– Det kommer til å bli vakthold på området slik at folk ikke tar seg inn på området.

Høllafæst skulle vært arrangert i sommer for tredje gang med en rekke artister på plakaten. Når alt ble som det ble ser Erlbeck og staben fram til å arrangere en digital utgave av Hølla.

– Det kommer til å bli helt supert!

Tidligere P3-programleder Christine Dancke er vert og programleder for festivalprogrammet til DnB.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken