– Vors med vårs er en konsert som er tilknyttet 8. mars, som markerer kvinnedagen. Det betyr rett og slett vorspiel med oss, forklarer arrangørene Hanne Aagaard-Nilsen og Linda Lillevik.

Vorspielet finner sted på Lofoten kulturhus den 5. mars. De har fått med seg Lill Rebekka Jentoftsen, Johanne Gjertsen Larsen, Evy Line Sundbakken, Mari Gjertsen, Hege Thorgersen Strøm, Caroline Kilvær-Skjeseth, Hege Steenhoff Hov og Ragnhild Karlsen. Bandet er satt sammen av Terje Brun, som er musikalsk leder.

– Meningen er at damer skal få være frontfigurer i et band og synge. Vi har med oss alt fra profesjonelle sangere, folk som er utdannet, til syngende husmødre og dusjsangere slik som oss selv, ler de to.

Musikken som bys på vil være variert, med alt fra klassisk, viser, country, og musikk fremført på norsk, engelsk og fransk.

– Vi bestemte oss for at sangene skal være laget og fremført av kvinner gjennom musikkhistorien. Det er viktig for oss å by på forskjellige sjangere. Her skal det være både musikk og sangstemmer for enhver smak, smiler Aagaard-Nilsen og Lillevik.

– Også for menn

Hvor fikk dere ideen fra?

– Jeg var student i Bodø for mange år siden. Da var jeg på en minikonsert som ble kalt Ladies Night, med damer på scenen. Siden har jeg hatt lyst til å gjøre dette her hjemme. Jeg møtte Linda, og vi ble enige om at det hadde vært morsomt å arrangere en konsert. Siden har det bare ballet på seg, og nå blir det realitet, forteller Aagaard-Nilsen.

Aktørene stiller opp gratis til konserten. I tillegg har Ida Larmo designet og laget plakaten til arrangementet.

– Vi må skyte inn at selv om konserten er knyttet opp mot 8. mars er det en partipolitisk nøytral konsert. Dette er også en konsert for menn, men med damer på scenen, legger de til.

Gir bort overskuddet

Overskuddet fra konserten har damene bestemt seg for å donere til Svolvær sanitetsforening.

– Sanitetsforeningen er en kvinneforening som gir sine inntjente midler til kvinneforskning eller prosjekter relatert til helse. Vi synes det er et fint lokalt formål. Vi håper vi kan fylle kulturhuset og bidra med et større pengebeløp til dem. Vi håper lokalbefolkningen støtter opp om dette, og vi gleder oss veldig, avslutter arrangørene.