Gå til sidens hovedinnhold

DNB heier på reiselivet i hele landet – også i Lofoten!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det slås hardt på tastaturet i Lofotposten om dagen, og i gårsdagens lederartikkel påstår avisen at DNB «pisser på Lofoten». Bakgrunnen for at vi i DNB får sånn kjeft er en uheldig formulering i en artikkel på DNB Nyheter, som omtaler bankens sommerkampanje Neste sommer – Norgesferie. Under overskriften «Vil du unngå kø, dra lenger nord enn Lofoten» intervjues en familie med reiselivsbedrift lenger nord enn fra vårt vakre og populære øyrike. De har vanligvis over 90 prosent utenlandske gjester og håper derfor at sommeren kan by på mer trafikk fra norske turister. Det er i den sammenhengen at den forsøksvis skøyerfulle, men ja litt uheldige setningen blir uttalt.

Les også

DNB pisser på Lofoten

Selv om jeg syns det skal lov til å kunne dra på litt og bruke et rikt språk, tok jeg umiddelbart grep da jeg så saken, og fikk endret overskriften. Når vi deler ut 10 millioner kroner i reisegavekort gjennom Neste sommer-kampanjen er det fordi vi anerkjenner hvor krevende situasjonen er for våre reiselivsbedrifter. Da er det dumt om det blir oppfattet som at vi setter regioner opp mot hverandre.

Vi ønsker at nordmenn skal ta i bruk hele landet i sommer, og gjerne reise både før, under og etter fellesferien.

Vi håper også at leserne har fått med seg at Sparebankstiftelsen DNB akkurat har bevilget to millioner kroner til kartlegging av verdens største kaldtvannskorallrev – rett utenfor Røst. Bedriften Salt, som er hjemmehørende i Lofoten, skal ha ansvaret for prosjektet, som skal vises fram ved Lofotakvariet. Det vil gi oss et nytt produkt til de mange besøkende og ferierende i årene som kommer. Vi i DNB er stolte av at Sparebankstiftelsen DNB valgte dette prosjektet blant mange andre i Norge, og vi gleder oss til å se det ferdige resultatet!

Les også

Bankens reiselivskampanje anbefaler reisende å unngå Lofoten: - En svært uheldig formulering

To somre preget av koronaviruset har gjort livet tøft for de mange reiselivsbedriftene våre. Det er derfor vi også i år gir bort reisegavekort som kan brukes til å bestille norgesferie, i håp om at det vil få fart på bestillingene. Vi er helt trygge på at mange bedrifter i Lofoten vil få stor nytte og glede av dette, ikke minst fordi Lofoten fortsatt er en nasjonal magnet som mange drømmer om å besøke.

Både vi i DNB og Lofotpostens nyansatte redaktør ønsker jo det samme: å hjelpe alle de flotte og innovative reiselivsbedriftene i regionen vår over kneika. Så om vi må tåle litt pepper for at det skal bli oppmerksomhet rundt hvordan ståa er hos reiselivsbedriftene så skal vi gjøre det!

Med det vil jeg ønske en riktig god sommer. Vi anbefaler solkrem, is og «litt mindre tran» for en ellers ivrig redaktør!

Kommentarer til denne saken