Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for å ha tagget ned huset til politistasjonssjefen

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann sto tiltalt for flere båttyverier, innbrudd, kjøring i rus og uten førerkort, flere narkotikaforbrytelser, og for å ha tagget huset til politistasjonssjefen.

For abonnenter

Mannen fra Vestvågøy møtte ikke da saken mot han skulle behandles i Lofoten tingrett, men retten bestemte å fremme saken i hans fravær.

Tagget ned flere hus

I februar i fjor ble det oppdaget at noen hadde sprayet sort maling på bilen og huset politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær eide på Leknes. To hus tilhørende Vestvågøy boligstiftelse og UL Ørnen ble sprayet ned.

I august stjal han en RIB fra marinaen i Kræmmervika, og kjørte denne til Leknes. Der han forlot den med motoren i gang. Det ble satt i gang en stor leteaksjon.

Les også: Funn av førerløs båt utløste stor leteaksjon:- Stjal båten og «mistet» den

I løpet av to dager i november i 2019 stjal han to plastbåter på Ballstad. Den ene båten ble kjørt til Gravdal, mens den andre ble etterlatt på Ballstad.

I samme periode skal han ha brutt seg inn i et uthus og en garasje på Ballstad. Begge plasser ble det borttatt flere ting.

På bopelen til mannen ble det i november funnet 22 patroner av ulike slag.

Han sto også tiltalt for flere tilfeller av bruk og oppbevaring av narkotika. Han sto også tiltalt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand og uten førerkort.

Mannen har i avhør med politiet erkjent samtlige forhold.

Dømt

Retten fant mannen skyldig på alle punkter. Det vil si tre tilfeller av båttyveri, fire tilfeller av skadeverk, et tilfelle av ruspåvirket kjøring, to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, et tilfelle av oppbevaring av narkotika, tre tilfeller for bruk av narkotika, to tyveri, et innbrudd og for ulovlig oppbevaring av ammunisjon. I tillegg kommer en dom som tiltalte fikk i Lofoten tingrett i juni 2019. Dette for ruspåvirket kjøring, kjøring uten førerkort og bruk av narkotika.

På telefon opplyste tiltalte at han fikk utbetalt 10.000 kroner i måneden i stønad, men betalte 10.500 i husleie i måneden. Han forklarte at han gikk med 2000 kroner i minus hver måned, og det var bakgrunnen for tyveriene han nå er dømt for.

Mannen ble dømt til fengsel i 120 dager og til å betale en bot på 10.000. Han ble også fradømt føreretten for alltid. Dette er en fellesstraff.

Retten ble ledet av dommerfullmektig Vilde Juliussen. Politiadvokat Suzanne Molund var aktor i saken, mens mannen ble forsvart av advokat Monica Samland.

Kommentarer til denne saken