Stjerneprodusent til Lofotposten: - Kunne tenkt meg å flytte hit

Stjerneprodusent: Mark Johnson.

Stjerneprodusent: Mark Johnson.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den Oscar-vinnende produsenten Mark Johnson er i Lofoten for å jobbe med storfilmen "Downsizing". Lofotposten fikk en prat med den meget sympatiske amerikaneren.

DEL

Om bord på «Edda Fides» fikk Lofotposten prate med storfilmen "Downsizing" produsent, Mark Johnson. Johnson har en meget imponerende CV, inkludert Oscar for beste film for filmen "Rain Man" i 1988. I tillegg har Johnson vært executive producer for to av tidenes mest populære TV-serier, Breaking Bad og Better Call Saul. Produsenten har jobbet på mange sett rundt om i verden, men er likevel fra seg av begeistring for Lofoten som destinasjon.

– Oh my god! Det er utrolig. Vi går bare alle rundt og smiler. At ikke dere som bor her våkner opp og tenker; jeg er den heldigste personen i verden som får bo her, sier den sympatiske amerikaneren.

Les også: Matt Damon har landet i Lofoten

Kunne flyttet hit

Stjerneprodusenten er også veldig fornøyd med måten lokalbefolkningen har tatt filmteamet i mot.

- Alle som bor her er ekstremt gjestfrie og tar oss godt i mot, smiler han.

Johnson er så begeistret for Lofoten, at hadde det ikke vært for jobben som produsent for noen av verdens største produksjoner i Hollywood, kunne han tenkt seg å bo her.

– Hadde jeg ikke vært opptatt med jobb i Los Angeles hele tiden kunne jeg for alvor tenkt meg å flytte hit, smiler Johnson.

- Lofoten passet perfekt

Som produsent var Johnson med å bestemme hvor storfilmen skulle spilles inn. For han var Lofoten et soleklart førstevalg.

Les også: Superstjerne om Lofoten: - Fantastisk!

- Vi var ganske spesifikke og bestemte på hva vi trengte, men Lofoten som lokalitet hadde alt vi så etter og passet perfekt, slår produsenten fast.

Johnson mener statens insentivordning for film er avgjørende for at storproduksjonen i Lofoten kunne bli en realitet.

- Ettersom Norge er et såpass velstående og dyrt land, ville det vært vanskelig å velge Norge framfor konkurrerende nasjoner uten insentivordningen, forteller han.

Fantastiske bilder

Mens de fremste skuespillerne i filmen, som Matt Damon og Christoph Waltz, først ankom Lofoten søndag, har produksjonsteamet allerede vært i sving en stund med å filme landskapsbilder og omgivelser. De første opptakene ser i følge produsenten svært lovende ut.

- Jeg har sett flere av de første opptakene, og det ser helt fantastisk ut. I filmen blir vi å fremheve omgivelsene, derfor passer dette storslagne landskapet så perfekt, forteller Johnson entusiastisk.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags