(Avisa Nordland)

Politiet opplyser fredag at de har forholdsvis god oversikt over siktedes bevegelser fra drapet på Stig Anders Johansen på Sortland frem til pågripelse.

Politiet mener nå at hendelsesbildet begynner å bli rimelig klart og det derfor er anledning til å gjøre dette bildet mer kjent.

- Så langt viser etterforskningen at fornærmede og siktede skal ha vært omgangsvenner og at de hadde tilbragt tid sammen i tiden forut for hendelsen. Siktede har foreløpig erkjent å ha forvoldt Stig Anders Johansens død og erkjenner straffeskyld for at han under et basketak, og ved manglende tilkallelse av hjelp, forvoldte hans død, opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt.

Hendelsen skal ha funnet sted i siktedes bolig og han skal deretter ha plassert liket på en veranda i tilknytning til boligen.

Siktedes forklaring stemmer med de taktiske og tekniske etterforskningsskritt som så langt er gjort i saken

- Vi har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport og kan av den grunn ikke si noe nærmere om dødsårsaken eller tidspunkt ut over at etterforskningen gir grunn til å tro at drapet må ha funnet sted helgen 9. til 11. november. Dette stemmer også med siktedes forklaring om at drapet fant sted denne helgen, opplyser Hermansen Dahl.

Politiet er kjent med at det har vært mange rykter i lokalmiljøet i etterkant av drapet og ønsker derfor å understreke at liket ikke var ille tilredt da det ble funnet.

Det planlegges nye avhør av siktede i neste uke.