Kinesere tatt med droner nært Tromsø lufthavn - heller ikke i Svolvær eller Leknes er det lov å fly droner

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var en forbipasserende som varslet politiet om at det var droner i lufta.

DEL

Flere droner ble fredag formiddag observert i lufta ved Tromsø maritime skole.

Flygingen er ikke godkjent av Avinor, melder Troms poltitidistrikt.

Området ligger innenfor flyforbudssonen for droner ved Tromsø lufthavn.

Da politiet kom til stedet fant de et kinesisk turfølge, skriver Nordlys.

- Vi innhenter id på alle involverte og oppretter sak på forholdet, opplyser politiet.

Hvorvidt dronene blir beslaglagt er ikke avgjort.

Det var i 2016 det ble innført regler for droneflyging, da spesielt i nærheten av flyplasser. All flyging av droner i en fem kilometer radius fra en flyplass er forbudt.

- Dette er et absolutt forbud, og selv personer med RO2 eller RO3-lisens fra luftfartsmyndighetene til dronebruk, må søke hver gang de skal bruke droner, har Frank Jøran Johansen ved Avinor Svolvær tidligere uttalt til Lofotposten.

Man skal ikke fly nært folkeansamlinger (mer enn 100 personer), og heller ikke over annen privat eiendom i byer og tettsteder. Privatlivets fred skal ikke krenkes.

– Vi kommer til å håndheve droneforbudet, og det betyr at blir noen tatt innenfor sonene på Leknes og i Svolvær, så inndras utstyret og man bøtelegges etter at det er opprettet straffesak, uttalte politioverbetjent Terje Pedersen i samme artikkel.

Leknes: Hauklandstranda blir ikke berørt av droneforbudet rundt Leknes lufthavn, men alt innenfor denne avmerkede sonen er forbudt område for all dronebruk.

Leknes: Hauklandstranda blir ikke berørt av droneforbudet rundt Leknes lufthavn, men alt innenfor denne avmerkede sonen er forbudt område for all dronebruk.

Dronesone: Droneflyging over hele dette Svolvær-området  er forbudt, og det vil ikke bli gitt dispensasjoner her for andre enn de med dronelisens fra Luftfartsverket.

Dronesone: Droneflyging over hele dette Svolvær-området er forbudt, og det vil ikke bli gitt dispensasjoner her for andre enn de med dronelisens fra Luftfartsverket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken