Holger Jensen fra Kabelvåg er opprørt.

Gjentatte ganger har fremmede tatt inn katten hans og ringt inn bekymringsmeldinger til både Mattilsynet og Dyrevernsalliansen.

- Det hele begynte i 2014. Da mottok Mattilsynet en bekymringsmelding om katten vår, Gråpus, forteller Jensen.

Det resulterte i at Mattilsynet kom hjem til familien på kontroll.

- Vi fikk gode skussmål på katteholdet. Det er en utekatt som liker å være ute. Når de salter veiene om vinteren blir pelsen litt klumpete og stygg. Vi klipper den, men det er ganske vanskelig å bli kvitt alle klumpene uten at den ser litt skamklipt ut, forklarer Jensen.

Men problemene stoppet ikke der for familien Jensen. I sommer la noen ut et bilde av katten på Facebook-gruppen kjøp og salg i Lofoten.

- Her ble det skrevet at det så ut som at katten var mishandlet. Ja, rett og slett vanskjøtet, sier Jensen oppgitt.

- I den forbindelse ble Dyrevernsalliansen i Tromsø kontaktet. Jeg inviterte dem hjem for å se på Gråpus. De fant ingen feil med katten, sett bort fra at den er litt tynn. Det mener dyrlegen skyldes at katten ikke er kastrert, forklarer Jensen, og legger til at katten også er vaksinert og kontrollert hos Svolvær dyreklinikk.

Nå håper han at folk slutter å ta katten inn.

- Jeg mener det er misbruk av tjenester som Dyrevernsalliansen. Det er for lav terskel for å ringe både hit og dit. Gråpus tilhører en familie, og det er ikke morsomt når Mattilsynet og Dyrevernsalliansen kommer på besøk. At vi skal bli plaget på dette viset går ikke lenger, det grenser til sjikane. Jeg håper det blir stilt rund katten vår og at folk tenker seg om to ganger før de ringer, avrunder Jensen.