Dyrebeskyttelsen Norge er i november i gang med en landsdekkende kastreringskampanje i ofrbindelse med Black Friday.

– Vi er overbevist om at kastrering av katt er av samfunnets interesse og noe som fortjener mer oppmerksomhet. Spesielt i Lofoten og Vesterålen er det fortsatt mange hjemløse katter og personer som driver med hjemmeavl. Samtlige kommuner er berørt, og vi har tatt inn over 300 katter hittil i 2018, opplyser Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen i en e-post.

I forbindelse med kastreringskampanjen har Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen fått med seg flere av de lokale veterinærklinikkene- og kontorene i regionen. Lofoten Veterinærsenter på Leknes, Lofoten Dyreklinikk i Svolvær, LoveVet Smådyrveterinær på Stokmarknes og Veterinær Berit Hansen i Bø er blant dem.

Veterinær ved Lofoten Veterinærsenter, Torbjørn Henningsen, forteller at de ønsker å støtte opp om kampanjen først og fremst for å få opp ID-merkingsfrekvensen på katter.

– Frekvensen er ganske lav, og det er ID-merking er lite gjennomført på katter. Vi håper at vi kan pushe litt på rundt dette. I tillegg ønsker vi mer fokus på kastrering, slik at det ikke blir så mange uønska kattunger rundt omkring. Det er fremdeles et problem, sier Henningsen.

Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen oppfordrer folk til å ta kontakt med nærmeste veterinær for å høre hvordan de kan være med å støtte kampanjen, samt eventuelt bestille time til kastrering.