Det er en trist, men takknemlig Eva Linnerud vi har på tråden fra Kristiansand. – Sika har vært borte i ti dager. Vi står fortsatt uten spor, selv om mange har bidratt i letingen, sier Linnerud.

Forsvant ved Torvdalshalsen

I Lofotposten 9. august forteller eieren at den ni år gamle og førti kilo tunge blandingshunden våknet om natta og ville ut. Deretter forsvant den sporløst fra rasteplassen ved Torvdalshalsen.

Eva Linnerud forteller at Sika er en rolig hund som aldri har blitt borte tidligere. – Hun har hofteleddsdysplasi, uten at jeg vet om det kan ha hindret henne i terrenget, sier hun, som også lurer på om hunden kan høre dårlig. – Jeg tror at Sika må være i nærheten av området hun forsvant fra, sier Linnerud.

Eierne måtte tilbake til Kristiansand etter noen dager, men letingen fortsatte.

Stort lokalt engasjement

– Særlig Monica Brøndbo-Johansen på Leknes har vært til stor hjelp, forteller Linnerud, som føler at hun nesten har blitt kjent med henne og flere i Lofoten siden Sika forsvant.

– Engasjementet i Lofoten har vært helt enormt. Det er helt fantastisk det Brøndbo-Johansen, og flere med henne, gjør. Nå skal jeg opp og delta i letingen igjen, sier Linnerud, som setter seg på flyet nordover på mandag.

Lofotposten snakker med Monica Brøndbo-Johansen, som er en av flere som har deltatt aktivt i letingen.

– Jeg har aldri vært så mye i Borge-området som nå. Hundefolket føler på dette, og de engasjerer seg. Jeg tror vi har rundt ti-tjue folk i som bidrar i letingen. Også i nabokommunen Vågan, sier Brøndbo-Johansen, som også har forsøkt å oppdatere folk via den lokale Kjøp og Salg-siden på Facebook.

Droner, sporhunder og synske satt inn i letingen

I tillegg til innsatsen fra turfolk, har det vært gjort forsøk på å lete både med droner, sporhunder, og med synske. På Kjøp og Salg-siden står det å lese at man har fått tips fra Novak Way Healing og Dyretolk, som har base i Sindal i Danmark.

Så langt har ingen av metodene fungert, opplyser Linnerud og Brøndbo-Johansen. Ingen av dem ønsker å kommentere bruken av synske noe nærmere.

Kan noen ha kjørt på hunden?

Folk oppfordres til å være oppmerksomme, og til å melde fra hvis de ser en løs hund.

– Det er mange ressurser som er satt i sving for å finne hunden, sier Brøndbo-Johansen. – Hvis noen har kommet i skade for å kjøre på hunden, ber vi innstendig om at man melder fra, så de som leter kan få beskjed, avslutter hun.

Hvis du har opplysninger ring 48147698 eller 91896909.