Gå til sidens hovedinnhold

E10 åpner etter ras – Lofotkraft starter feilretting

Om morgenen 17. mai gikk det steinras mellom Moskenesvågen og Sørvågen. Et fritidshus ble truffet, og E10 ble stengt. Tirsdag ettermiddag ble veien åpnet.

Det var et relativt stort steinras som traff E10 og et fritidshus. Deler at kraftledningene ble også tatt. Fritidshuset fikk relativt store skader, men det var ikke folk i huset. E10 ble stengt og et hundretalls husstander ble fri for strøm.

Tirsdag ble fjellsiden sjekket ved hjelp av drone som tok bilder som ble sendt geolog.

– Det ligger noen store steinblokker oppe i fjellet, men disse ligger på en stor fjellhylle. Det vil kreve svært mye energi for at disse skal løsne. Vi har ryddet veibanen, og vil rydde grøftene når veien først er stengt. Vi regner med å være ferdig senest rundt klokken 15.00, sier Allan Lorentzen i Statens vegvesen til Lofotposten klokken 14.00.

Han sier at de vil følge nøye med.

– Onsdag kommer geologen hit for å ta en vurdering. Skulle det komme store mengder nedbør vil vi kunne stenge veien på kort varsel, sier Lorentzen.

107 husstander er strømløse. Lofotkraft melder at så snart Statens vegvesen gir klarsignal til å ta seg inn i området vil de starte feilrettingen. De regner med at de fleste vil ha strømmen tilbake rundt klokken 17.00 tirsdag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken