– To knuste felger, ødelagte støtdempere og knust bunnplate ble resultatet etter at jeg kjørte i et umerket asfalthull på E10.

Det sier en oppgitt Arne Olav Olsen fra Ballstad.

Onsdag var han på tur fra Vesterålen til Lofoten og kjørte Lofast.

– Hele bilen var i lufta

Han forteller at da de var kommet til Myrland lå de bak to biler.

– Plutselig så jeg den første bilen gjorde en brå unnamanøver. Plutselig smalt det noe voldsomt og jeg trodde først jeg hadde kjørt på noen. Hele bilen var i lufta. Det viste seg at jeg hadde kjørt ned i noen dype hull i asfalten, forteller Olsen som sier at han holdt mellom 70 og 75 km/t på strekningen som er skiltet 80.

Han forteller at bilen som lå foran han også var nede i et av hullene, men kjørte videre.

- Fort 30.000

Det skulle vise seg at skadene var store.

– Bunnpanna og to felger var knust. To av støtdemperne bak er også ødelagt. Jeg vil anta at skadene på bilen, som er en Audi A6, fort kan komme opp i 30.000 kroner, sier Arne Olav Olsen som opplyser bilen ikke er senket.

Han forteller at en brøytebil stoppet og hjalp han.

– Jeg hadde ungen mi i bilen og det viktigste er at ingen av oss ble skadet, sier Olsen som har fått opplysninger om at Statens vegvesen er informert om dette hullet.

– Det er utrolig at vegvesenet ikke har gjort noe med dette hvis de har fått beskjed. Det minste de kunne ha gjort er å ha skiltet eller merket stedet. Jeg lurer på om hvem som skal betale for dette. Det er urimelig at det er jeg som skal lastes for at vegvesenet ikke har gjort jobben. Dette er E10 og dette kunne lett ha fått større konsekvenser, slår han ettertrykkelig fast.

Problemområde

Prosjektleder Jon Roger Sørvang i Statens vegvesen sier de er klar over at det er hull på E10 i dette området.

– Dette er et problemområde og vi er der og lapper til stadighet. Problemet med den kalde asfalten er at den ikke holder så lenge. Senest i går var entreprenøren der og lappet, sier Sørvang til Lofotposten torsdag ettermiddag.

–Stedet er merket

– Sjåføren hevder at det ikke er merket eller skiltet at det er hull i veibanen.

– Det stemmer ikke. Det er skiltet før du kommer til stedet og på selve stedet står det markører. Jeg kjørte selv strekningen der i går og så skiltet, slår Sørvang fast.

–Hvem skal betale for skaden på bilen?

– Bileieren må sende inn en søknad til oss der han forklarer hva som har skjedd og framlegger et krav. Så blir det opp til våre jurister å avgjøre om vi er erstatningspliktige, sier Sørvang som sier at han selv skal ta kontakt med bileieren og forklare prosedyren rundt klageprosessen.