Det har skjedd en alvorlig trafikkulykke like før Rørvikskartunnelen på E10 omlag 15 kilometer vest for Svolvær med to motorsykler innvolvert.

Ulykken skjedde like etter klokken 11 fredag.

To norske kvinner i 50-årene på hver sin motorsykkel var innvolvert, hvorav den ene tippet i 80-sonen om lag 100 meter før inngangen til tunnelen på østsiden.

Vitner som kom tidlig til ulykkesstedet sier til Lofotpostens reporter at ambulansehelikopteret kom 30-40 minutter etter ulykken fant sted. Ambulanse og politi var på stedet kort tid etter ulykken.

Alvorlig

- Føreren av motorsykkelen som tippet er hentet av Luftambulansen og blir sannsynligvis fraktet til Bodø, (rettet til Universitetssykehuset i Tromsø), sier operasjonsleder Stein Willhelmsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Luftambulansen lettet fra ulykkesstedet med den skadde klokken 12.20

-Er det snakk om alvorlig skade?

-Vi kjenner ikke til skadeomfanget. Men ambulansepersonell jobbet med den skadde på stedet og AMK karakteriserte skaden som alvorlig, sier Willhelmsen.

Sendes til Tromsø

Innsatsleder Andreas Bjørnstad på ulykkesstedet opplyser til Lofotposten at kvinnen som tippet er hardt skadd.

Hun flys til UNN i Tromsø med Luftambulansetjenesten. Føreren av den andre motorsykkelen er tilsynelatende uskadd, og tas hånd om av helsepersonell på ulykkesstedet. .

-Vi har fortsatt en del arbeid som gjenstår på ulykkesstedet. Det kan ta bortimot en time før veien åpnes. Men det er usikkert hvor lang tid det tar, sier innsastsleder Andreas Bjørnstad i politiet.

Det har dannet seg lange køer på begge sider av tunnelen. Køen på østsiden (10 minutter etter ulykken) strekker seg helt til avkjøringen ved Kalle. Det er ingen omkjøringsmulighet på E10 i området.

- Vil det kan ta lang tid før trafikken flyter som normalt?

- Det er uklart hvor mye arbeid som gjenstår på skadestedet for å kartlegge hendelsesforløpet. Det er også uklart om havarikommisjonen til Statens vegvesen skal involveres. Vi har to patruljer på stedet, så når det er mulig vil vi starte å dirigere trafikken forbi i et løp. Men når kan jeg ikke si noe om nå, svarer Willhelmsen.

Veien er nå delvis åpnet igjen:  Trafikken slippes puljevis forbi

Uklart

Pasienten er nå til utredning i mottaket på UNN.

- Legene kan ennå ikke si noe om tilstanden til pasienten, sier Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver på UNN i Tromsø når Lofotposten ringer like før klokken 15 fredag ettermiddag.

- Det vil ta en til to timer før vi vet mer.

Lofotposten oppdaterer saken