Svensk tungtransportsjåfør kjørte fra Oslo til Bodø i ett

Artikkelen er over 5 år gammel

Se hva annet Statens vegvesen kom over i sin tungbilkontroll denne uka i denne saken.

DEL

Ett førerkort ble beslaglagt og fire sjåfører ble politianmeldt. I tillegg gjorde Statens vegvesen tre avskiltinger og delte ut flere gebyr da de arrangerte kontroll i Salten denne uka.

- Det mest alvorlige tilfellet gjaldt en svensk sjåfør som hadde kjørt sammenhengende 1200 kilometer fra Oslo til Bodø uten hvile. Førerkortet ble beslaglagt av politiet på stedet. Også en annen sjåfør ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletiden, informerer vegvesenet i en pressemelding.

To sjåfører ble også anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort.

De tre kjøretøyene som ble avskiltet oppfylte ikke kontrollkravene. Manglende dekkutrustning og vognkort ga fem gebyrer som også ble utdelt under kontrollen.

- Ett av disse gjaldt et utenlandsk vogntog som ikke hadde med noen kjettinger. Han fikk forelegg etter å ha blitt stoppet i Bodø sentrum, men ettersom det var bar asfalt, ble han ikke ilagt kjøreforbud. Da han ble stoppet på Graddis dagen etter, var kjettingene på plass, informerer vegvesenet.

- På grunn av gode forhold med stort sett bare veger i Salten denne uka, har vi ikke hatt behov for å ilegge kjøreforbud på grunn av mangler ved dekk eller kjetting. Fram til 15. november er det derfor kun krav til mønsterdybde og medbragte kjettinger som gjelder, sier Jørn Simonsen, som er leder for Utekontrollseksjonen i Statene vegvesen Region nord.

Nå satser Statens vegvesen på høy kontrollaktivitet utover vinteren. Særlig der behovene er størst. I tida framover vil Midtre Hålogaland blant annet med E10 over Bjørnfjell være et fokusområde.

Artikkeltags