Gå til sidens hovedinnhold

Snart i mål med ny bygård

Reguleringsprosess i ett år i Sivert Nilsens gt.

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter det Lofotposten forstår vil reguleringsprosessen rundt Sivert Nilsens gate 13 være i mål i løpet av sommeren.

Det er gården som på folkemunne i Svolvær heter "Innbo" som nå skal bli nærings- og boareal i en splitter ny drakt.

– Jeg innser at kommunen trenger tid til en slik reguleringsprosess. Men nå er det gått ett år, og vi ønsker å få alt på plass, sier Ole Kristian Mellingsæther i Vågan Boligutleie AS til Lofotposten.

Les mer

Her ønsker de fem-seks etasjer

 

Avventer

Han eier 700 kvadrat og har søkt om å få overta ytterligere 550 kvadrat. Før kommunen selger, må kravet om omregulering innfris.

I dagens utgave av "Innbo" leier forretningsmannen ut fire hybler, to leiligheter samt fem næringslokaler i fire etasjer. Mellingsæther vet ikke hvor mange enheter det blir i Sivert Nilsens gate 13-prosjektet. Det hele avhenger om man får bygge fire etasjer pluss èn etasje tilbaketrukket eller fem etasjer og en sjette etasje tilbaketrukket.

 

Har gjort jobben

Arealet ligger i overgangen fra bymessig bebyggelse til boligbebyggelse. Byggherren har i reguleringsforberedelsene benyttet Narud Stokke Wiig AS.

– Vi har lenge vært gjennom en prosess som vi mener nå er komplett. Hele veien har vi hatt gode dialoger med arealplanleggerne i Vågan kommune, sier regionsjef Kari Fauske i NSW.

I følge planene skal det være næringsarealer i første etasje og arealer til bolig oppover i etasjene. Det er også lagt opp til parkering i kjeller og/eller 1. etasje.

Kari Fauske har forøvrig utarbeidet sol- og skyggediagram etter ønske fra arealplanlegger Bill Gradin i Vågan kommune.

Innbo ligger bare vel ett hundre meter vest for signalbygget Thon Hotel Lofoten og inntil Amfiparken i bygget til Frelsesarmeen.

 

Naboer

I en mail har Gradin poengtert at det er uklart hvordan planforslaget vil påvirke nabobebyggelsen og tilgrensede offentlige rom.

– Dette mener vi nå er innfridd, sier Kari Fauske.

Etter at ny regulering i dette byområdet kom opp, er også Frelsesarmeen tatt med. Dette er en gammel murbygning i to etasjer. I papirene som omfatter reguleringen åpner man for en bedre utnyttelse av arealet – ikke minst gjelder det byggehøyde.

Juten Nord

Ole Kristian Mellingsæther er forøvrig ikke ny som boligbygger i hjemkommunen. For noen år siden sto han bak en større utbygging i Juten Nord. Her måtte man omregulere fra fritid til bolig. Dette er planer som i dag er realiserte.

– Jeg synes arealplanleggeren har gjort en grundig og god jobb for Sivert Nilsens gate, sier Mellingsæther.

Kommentarer til denne saken