Snart i mål med ny bygård

Innbogården: Denne bygården i Svolvær skal omreguleres. Slik ser den ut i dag, blant annet med restaurant og begravelsesbyrå i første etasje. Foto: John-Arne Storhaug.

Innbogården: Denne bygården i Svolvær skal omreguleres. Slik ser den ut i dag, blant annet med restaurant og begravelsesbyrå i første etasje. Foto: John-Arne Storhaug.

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter det Lofotposten forstår vil reguleringsprosessen rundt Sivert Nilsens gate 13 være i mål i løpet av sommeren.

DEL

Det er gården som på folkemunne i Svolvær heter "Innbo" som nå skal bli nærings- og boareal i en splitter ny drakt.

– Jeg innser at kommunen trenger tid til en slik reguleringsprosess. Men nå er det gått ett år, og vi ønsker å få alt på plass, sier Ole Kristian Mellingsæther i Vågan Boligutleie AS til Lofotposten.

Avventer

Han eier 700 kvadrat og har søkt om å få overta ytterligere 550 kvadrat. Før kommunen selger, må kravet om omregulering innfris.

I dagens utgave av "Innbo" leier forretningsmannen ut fire hybler, to leiligheter samt fem næringslokaler i fire etasjer. Mellingsæther vet ikke hvor mange enheter det blir i Sivert Nilsens gate 13-prosjektet. Det hele avhenger om man får bygge fire etasjer pluss èn etasje tilbaketrukket eller fem etasjer og en sjette etasje tilbaketrukket.

Slik er skissen av Sivert Nilsens gate 13 sett fra Lofotgata

Slik er skissen av Sivert Nilsens gate 13 sett fra Lofotgata

Har gjort jobben

Arealet ligger i overgangen fra bymessig bebyggelse til boligbebyggelse. Byggherren har i reguleringsforberedelsene benyttet Narud Stokke Wiig AS.

– Vi har lenge vært gjennom en prosess som vi mener nå er komplett. Hele veien har vi hatt gode dialoger med arealplanleggerne i Vågan kommune, sier regionsjef Kari Fauske i NSW.

I følge planene skal det være næringsarealer i første etasje og arealer til bolig oppover i etasjene. Det er også lagt opp til parkering i kjeller og/eller 1. etasje.

Kari Fauske har forøvrig utarbeidet sol- og skyggediagram etter ønske fra arealplanlegger Bill Gradin i Vågan kommune.

Innbo ligger bare vel ett hundre meter vest for signalbygget Thon Hotel Lofoten og inntil Amfiparken i bygget til Frelsesarmeen.

Investor: Ole Kristian Mellingsæther.

Investor: Ole Kristian Mellingsæther.

Naboer

I en mail har Gradin poengtert at det er uklart hvordan planforslaget vil påvirke nabobebyggelsen og tilgrensede offentlige rom.

– Dette mener vi nå er innfridd, sier Kari Fauske.

Etter at ny regulering i dette byområdet kom opp, er også Frelsesarmeen tatt med. Dette er en gammel murbygning i to etasjer. I papirene som omfatter reguleringen åpner man for en bedre utnyttelse av arealet – ikke minst gjelder det byggehøyde.

Juten Nord

Ole Kristian Mellingsæther er forøvrig ikke ny som boligbygger i hjemkommunen. For noen år siden sto han bak en større utbygging i Juten Nord. Her måtte man omregulere fra fritid til bolig. Dette er planer som i dag er realiserte.

– Jeg synes arealplanleggeren har gjort en grundig og god jobb for Sivert Nilsens gate, sier Mellingsæther.

Artikkeltags