Eiendomsskatt og budsjettering i Vestvågøy - kommentarer til Krüger

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyre og Fremskrittspartiet er enige om å fjerne eiendomsskatten i Vestvågøy. Dette til fordel for alle som har opplevd sterk økning av denne den senere tid. Det trengs derfor bare noen få korrigerende kommentarer til utsagn i leserinnlegg i Lp 15/4 v/gruppeleder i Frp, Pål Krüger.

Les også: Pål Krüger: Eiendomsskatt – takstøkning i Vestvågøy og andre avgifter.

Krüger er uenig i Høyres påpekning om at Frps forslag var uten inndekning, men at partiet viste til sitt helhetlige budsjettforslag for 2020. Her er kommentaren at når et budsjett er vedtatt og iverksatt, så må en ønsket fremtidig endring i etterkant gjøres i forhold til det faktiske vedtaket. Det hjelper ikke å vise til noe som ikke ble vedtatt. Følgelig må det også foreslås inndekning hvis man vil senke eiendomsskatten.

I budsjettbehandlingen 27/11-19 hadde Høyre sammen med KrF et eget budsjettforslag, dette i motsetning til hva Frp's gruppeleder påstår. Men det er riktig at Høyre til slutt stemte sammen med posisjonen etter at eget forslag var falt. Gode verbalforslag fra H/KrF om effektivisering av saksbehandling i kommunen og utredning av behov for hybelhus kom med i det oppsummerende vedtaket.

I kommunestyremøtet 18/2-20 foreslo Høyre reduksjon av eiendomsskatten med inndekning å øke skatteanslaget. Dette var forsvarlig pga. at de faktiske skatteinntekter de senere år har vært høyere enn de budsjetterte. F.eks. var regnskapsført skatt på inntekt og formue kr 282 mill., mot budsjettert kr 264 mill. i 2018. Og vi hørte ikke Frp si fra talerstolen at dette var et lettvint grep uten realisme, slik Pål Krüger fremholder i sitt leserinnlegg. Vi hørte heller ikke noen fra Frp eller andre i salen avsi noen spådom om at en stor krise skulle inntreffe i verden, nasjonen og kommunen noen få uker senere.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken