Sommerprogram med satsing på nordnorsk scenekunst

Sommerprogram: Det syvende sommerprogrammet til Eilertsen & Granados starter med forestillingen "Rising tide", av dansekompaniet Arch 8.

Sommerprogram: Det syvende sommerprogrammet til Eilertsen & Granados starter med forestillingen "Rising tide", av dansekompaniet Arch 8. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Teaterkompaniet Eilertsen & Granados starter med sitt syvende sommerprogram 13. juli.

DEL

På Eilertsen & Granados teater i Stamsund er det klart for det syvende sommerprogrammet. De starter programmet den 13. juli og arrangerer teater, dans og konserter hver helg fram til 17. august.

– I sommer har vi storsatsing på nordnorsk scenekunst og musikk, forteller Andreas Eilertsen en av driverne av teateret.

Programmet starter med det norsk/nederlandske dansekompaniet Arch 8, og forestillingen «Rising tide». I forestillingen tar de fire danserne for seg tema som klimakrise, truende dyrearter og stigende havnivå. Komponist Thea Ellingsen Grand fra Telemark spiller live.

– Alt er nytt i år, sett bort ifra klassikeren «En ensom sneip» som avslutter sommerprogrammet. Flere av scenekunstnerne på sommerprogrammet stiller med nye produksjoner som har premiere, sier Eilertsen.

Gjennom sommeren skal det blant annet være flere premierer på teaterforestillinger, DJ Rune Winther fra Stamsund kommer og det blir konsert med det oslobaserte bandet RUSTHOLK som består av utflytta nordlendinger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken