UEFA B-lisensutdanningen er trinn to av fire på NFFs trenerutdanningsstige. Tirsdag ble det klart at Sørensen, som trener BUIL G16, samt har en hånd med i styringen av klubbens A-lag, har kommet gjennom nåløyet.

Hun er en av 16 trenere som er tatt ut i en egen gruppe for kvinner. Sammen skal de møtes i hovedstaden siste helga i august, første helga i september, i tillegg til en tredje samling i november.

– Det er veldig spennende å få være med på dette. Jeg har ikke fått tid til å reflektere over det ennå. Det kom veldig brått på. Jeg har vært gjennom en teori- og praksisøkt for å komme inn på dette kurset. Jeg har ventet i tre uker på svar, og føler meg veldig heldig, sier Sørensen.

BUIL-treneren legger ikke skjul på at hun er veldig spent på samlingene som venter i Oslo. At hun er tatt med i en egen gruppe for kvinner synes hun gjør det hele enda mer interessant.

– Det blir morsomt å møte likesinnede. Da tør man kanskje være mer seg selv. Til daglig er jeg veldig mye sammen med menn i trenervirket. Jeg gleder meg til kurset. Det blir som å leve i en boble, tror hun.

Både klubben og Sørensen selv melder at hun er den første lofotkvinnen som tar UEFA B-kurs. Det synes hun selv er morsomt.

– Jeg håper dette kan bidra til å vise at også damer kan klare dette. Jeg ønsker å være et forbilde for unge jenter som vil bli trenere, og vise dem at det er mulig.

På klubbens facebookside har gratulasjonene strømmet på etter at nyheten ble kjent. En av dem som har gratulert Sørensen og BUIL er Liverpool-speider Ian Thompson.

– Vi har hatt besøk av Liverpool-akademiet på Ballstad i mange år, så det synes jeg er morsomt. Jeg ønsker å dra fram klubben min. BUIL er veldig flinke på å kurse trenere, og dytte dem opp og frem. Det skyldes iherdig jobben av klubben, og det synes jeg vi skal være stolte av, sier hun.