Gå til sidens hovedinnhold

Ekstra tiltak under skolestart mandag: - Vi forsterker bemanningen ved de to berørte skolene

Mandagens skolestart etter hyttebrannen i Vesterålen i helga blir med flere ekstra tiltak ved de berørte skolene.

Hyttebrannen i Vesterålen

Alle de fem savnede etter hyttebrannen i Vesterålen er søndag bekreftet omkommet.

En person som var på hytta fikk varslet om brannen. Totalt seks personer, alle fra Vågan, var på hytta ved Risøyhamn i Vesterålen.

Ledelsen i Vågan kommune samlet seg søndag til nytt møte for å håndtere og følge opp situasjonen.

– Vi har hatt møte med det psykososiale kriseteamet med politi, prest og andre fagfolk vi har tatt inn, i tillegg til deler av kriseledelsen sier ordfører Frank Johnsen søndag rett før klokka 14.

Tiltak ved skolene

De to berørte skolene har også vært i møte med kommunen. Det samme gjelder representanter fra en arbeidsplass som er rammet.

Til skolestarten mandag gjøres det flere tiltak ved de berørte skolene i Henningsvær og Svolvær. Fire av de fem som ble meldt savnet i brannen er barn under 16 år.

Ved de to skolene setter Vågan kommune nå inn ekstra ressurser, men elevene skal stille på skolen til samme tid som ved en normal skoledag.

– Alle elevene møter til vanlig tid i morgen. Begge skolene har forsterket bemanning. Det betyr at det vil være ekstra folk som er ute på inspeksjon og i gangene. Elvene vil også få mulighet til å prate sammen, og til å trøste hverandre og gjøre det de har behov for, sier oppvekstsjef Veslemøy Drangevåg.

Hun sier tiltakene kommunen nå gjør i skolene tilpasses de ulike trinnene.

– Det er forskjell på hva de yngste og de eldste har behov for. Vi er også veldig glade for god støtte fra familieenheten og det psykososiale kriseteamet. Vi får også støtte fra BUP, de deltar med to psykiatere. De berørte klassetrinnene er også godt ivaretatt.

– Hvordan blir de ansatte ivaretatt?

– De ansatte ved begge skolene møtes i ettermiddag, da vil det være til stede personell fra det psykososiale kriseteamet. Vi har også lagt planer for debriefing av de mest berørte hver dag framover denne uka, sier Drangevåg.

– Følger opp

– Hvordan vil foreldrene ellers involveres?

– Vi kommer til å gå ut med informasjon til foreldrene om hendelsen. Dette er ungdommer, det berører derfor mange flere enn bare ved disse skolene. Det er viktig at alle får informasjon, understreker oppvekstsjefen i kommunen.– Hva skjer videre i dag?

– De pårørende følges opp så godt det er mulig. Skolene jobber også med sine detaljerte planer for hvordan skoledagen skal gjennomføres, sier Frank Johnsen.

En av de som er funnet omkommet i brannen jobber i kommunen.

- Vi ivaretar også arbeidsplassen og de ansatte der, sier ordfører Frank Johnsen.

Kommentarer til denne saken