Gikk konkurs, tross drømmestart

Even Carlsen og Kjell Vagle i Fatstone TV.

Even Carlsen og Kjell Vagle i Fatstone TV. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Drømmen om en nasjonal actionsportkanal styrt av tre nordlendinger ble til virkelighet i 2012.

Det ga nasjonen den første nye riksdekkende tv-kanalen på 25 år.

Til å begynne med  økte abonnementstallet med 70 prosent hver måned  for Fatstone TV.

To lofotinger – Kjell Vagle og Even Carlsen sto i spissen for satsingen som ble beskrevet som «en stor porsjon patriotisme ispedd litt galskap» og skulle være viet umotorisert action som for eksempel snowboard, seiling eller surfing.

Hovedaksjonær er Even Carlsen, som har gjort det godt på salg av aksjer i Lofot-Tidende, men kanskje mest på private barnehager, helse og eiendom.

Ann-Mari Albertsen Rens fra Tromsø, med akademisk bakgrunn fra blant annet UiT og BI, og med internasjonal erfaring fra BBC og Discovery, ble hentet inn som daglig leder.

Mathias Carlsen fra Steine i Vestvågøy har vært i sving både foran og bak kamera.

Taper millioner

Nå er selskapet slått konkurs med en gjeld på rundt seks millioner kroner, skriver Nord24.

Hva gikk galt?

- Vi fikk ikke opp salget av reklame. Seertallene var ganske gode en stund. På slutten hadde vi fått opp målingene og da hadde vi rundt 80.000 seere. Men vi hadde samlet altfor store kostnader. Vi betalte blant annet dyrt for å komme på lufta, og så var det en del tekniske ting. Men vi gjorde et redelig forsøk. Vi fikk ingen med oss på hverken investeringer, og gå videre og var nedtynget av gjeld, sier Carlsen.

Hvorfor skifter dere navn fra Fatstone til Media 2008 rett før konkursen?

- For å få tyst, og ikke ødelegge brandet. Og helst ønsker jeg ikke at dette skal bli noen stor sak. Jeg tar gjerne en notis, en enspalter på side 32 i avisen, midt i bretten, slik at ingen ser det. Gjerne i Times fem punkt, ikke en stor sak.

Du er fortsatt i avissjargongen?

- Hehe, jeg har jo drevet med avis siden 1987. Vi synes jo det er beklagelig for de som taper penger, og vi liker det særdeles dårlig. Konkursgjelden er på nærmere seks millioner kroner, og jeg taper selv halvparten, ettersom jeg har vært garantist. På mange måter er det trist det som har skjedd, men vi snur oss rundt og prøver en gang til, og gjør ting litt annerledes.

LES OGSÅ: Fisker satser en million kroner på tv-kanal

Gir ikke opp

Carlsen & Co er nå i prosess for å kjøpe konkursboet.

- Vi kontakt med bostyrer for å kjøpe opp "skiten", og skal hamre uten en liten plan. Vi er en gruppering som ønsker å videreføre Fatstone. Mange av de samme folkene blir med videre.

TV-seerne vil ikke merke stort til konkursen:

- Vi er på nett, og vi ruller og går videre på Canal Digital og Get. Det er fetest for oss.

Noen endringer ligger det imidlertid an til:

- Vi har tidligere sagt at dette er en actionkanal uten motor. Det kan bli en endring i innholdet, sier Carlsen til Nord24.

Les også: Even Carlsen kjøper seg inn i Alf Brekken & Sønner AS

Artikkeltags