Her opplever Geir Rune Holm fritt fall på 216 meter – frivillig!

  Geir Rune Holm filmet av Faceadrenalin når han hopper i verdens høyeste bungy-bru.

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Klatreren fra Svolvær som har 706 turer opp på Svolværgeita så langt, har opplevd noe fantastisk i Sør-Afrika nylig. Nesten til å bli svimmel av!

  DEL

  Geir Rune Holm (47) fra Svolvær er ikke som menigmann, selv om han elsker å surfe og klatre i fjell.

  Nå har han skiftet himmelretning, bokstavelig talt, og tilført cv-en sin en ny bragd, nemlig å oppleve et fritt fall på 216 meter i enden av et strikk. Da måtte han stole på sikkerheten til andre personer, noe han vanligvis selv tar seg av som klatreguide på Svolværgeita med turister.

  Surfing

  Dette skjedde i Sør-Afrika, dit han dro alene på ferie den 6. oktober. Han dro til surfeparadiset Jeffreys Bay, for surfing er hans store lidenskap ved siden av fjellklatring.


  Jeffreys bay i Sør-Afrika er et surfeparadis for alle verdens surfere.

  Jeffreys bay i Sør-Afrika er et surfeparadis for alle verdens surfere. Foto:

  Med fly fra Svolvær til Oslo, videre til Doha og derfra til Cape Town, reiste han i 30 timer totalt for å oppsøke surfeparadiset Jeffreys Bay, som ligger ennå halvannen times flyreise mot øst fra Cape Town.

  Fritt fall

  – Søsteren min Sissel var der for ti år siden og hoppet fra Gouritz bridge, et fritt fall på 216 meter rett ned. Da måtte også jeg gjøre det når jeg først dro til Sør-Afrika, sier Geir Rune.


  En fantastisk opplevelse å falle slik rett ned fra verdens høyeste bro, sier Geir Rune Holm fra Svolvær.

  En fantastisk opplevelse å falle slik rett ned fra verdens høyeste bro, sier Geir Rune Holm fra Svolvær. Foto:

  Han beskriver dette hoppet og frie fallet i 216 meter fra verdens høyeste bru som en helt spesiell opplevelse, en fantastisk opplevelse egentlig.

  Flott land

  – Jeg har opplevd litt av Sør-Afrika på denne turen, og vil tilbake dit. Et fantastisk land, selv om det er langt å fly dit. Bare flyturen fra Doha i gulfen og til Cape Town tok 10,5 timer, så dette er et svært kontinent.

  – Jeg fikk oppleve gospelmiljøet i ei kirke, og fikk møte en fattig familie hjemme hos dem selv. Jeg hadde med både klær og penger som jeg ga bort.


  – Det er først når du står i en fattig sitt hus og ser og lukter fattigdommen, at du skjønner hvor privilegerte vi er her hjemme i Norge. Det besøket i slummen var også en spesiell opplevelse, som strikkhoppet fra Gouritz-bruen, og surfingen i Jeffreys bay.

  Geir Rune kom hjem fra Sør-Afrika tirsdag 16. oktober, og han ønsker seg allerede tilbake. Men lørdag formiddag 20. oktober brukte han på surfebrettet sitt på Delp-stranden nord på Austvågøy. Surfing er nemlig en aktivitet han dyrker hele året, i all slags temperaturer.

  Og nå kan han smykke seg med tittelen: Certified FACE ADRENALIN BUNGY JUMPER!

  Før spranget er Geir Rune Holm avhengig av andres sikkerhetskunnskaper, men det gikk bra å takle.

  Før spranget er Geir Rune Holm avhengig av andres sikkerhetskunnskaper, men det gikk bra å takle. Foto:


  Artikkeltags