Vegvesenet ruster seg til "Mons" kommer

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Statens vegvesen forbereder seg på vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge de neste dagene.

DEL

Mot nyttårshelga kan Nordland få svært vanskelige kjøreforhold, etter at det er meldt om mildvær og ekstreme nedbørsmengder på Helgeland og i Salten. I tillegg advares det mot stor snøskredfare i Nordland og Troms. Meterologisk Institutt har sendt ut ekstremvarsel og ekstremværet har fått navnet "Mons".

HAR FÅTT NAVNET "MONS"

Statens vegvesen styrker beredskapen i hele Nord-Norge, og vil følge utviklingen på veiene tett i samarbeid med entreprenørene som har ansvaret for driften av de enkelte strekningene, opplyser de i en pressemelding.
- I tillegg til den vanlige vinterdriften, er det satt i verk ekstra tiltak for å holde grøfter og stikkrenner åpne for å takle store vannmengder. Geologer er også i beredskap for å vurdere skredfarlige veistrekninger. Vi mener at vi er godt rustet og har gjort det vi kan gjøre for å forberede oss. Men vi kan aldri være sikre på hva som kommer, sier fungerende regionveisjef Anne Grethe Olsen i pressemeldingen.

Hun oppfordrer folk til å følge godt med på vær- og veimeldinger og også vurdere behovet for å kjøre.
- Meteorologisk institutt melder om mye nedbør tirsdag og onsdag, med lokale nedbørsmengder på 70 til 120 millimeter i løpet av 24 timer. Dette kan gjøre veiene svært glatte, og det vil også være vanskelig å få strøsand til å bli liggende. Anne Grethe Olsen oppfordrer derfor trafikantene til å ta det svært rolig.

Det er også fare for oversvømmelser og jordskred på Helgeland og i Salten. I Nordland og Troms advarer NVE mot stor snøskredfare tirsdag og onsdag.

SKREFARE I LOFOTEN

Vegtrafikksentralen er tilgjengelig med oppdatert veiinformasjon 24 timer i døgnet på telefon 175. Trafikkmeldinger legges også ut på Statens vegvesens nettside.

 Trafikanter kan også sjekke vær- og føreforhold via webkameraer.

HER FINNER DU KAMERAENE I NORDLAND

Artikkeltags