- Marielle de Roos og Hugo Vink er dyktige ambassadører for økologisk mat. Med utgangspunkt i gården og ysteriet har de bygget opp en anerkjent produksjon av økologisk geitost. De ivrer etter å formidle verdien av økologisk matproduksjon, både til barn og voksne, og har engasjert seg i organisasjonsarbeid. Mariell de Roos og Hugo Vink har stått på over år, drifta er allsidig og helstøpt økologisk. Det er helt utrolig hva de har fått til, skriver juryen i ei pressemelding.

Prisen deles ut på Åpen Gård lørdag hos Lofoten gårdsysteri som et ledd i ØKOUKA Nordland.

Ekteparet driver gård på Saupstad på Vestvågøy med 160 melkegeiter. Paret er opprinnelig fra Nederland, har drevet gård i Lofoten i 20 år.

Fra gården går halvparten av melka til Tine, mens resten blir til ulike økologiske geitoster i gårdens eget ysteri.

Osten Steinfjording har fått Matmerk sin spesialitetsmerking, og ysteriet har vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt. Produktene, som inkluderer pølser og spekepølser, selges til hoteller og restauranter, dagligvarebutikker, gårdsbutikker og markeder.

Ekteparets engasjement og kunnskapsdeling til barn og voksne blir trukket fram som svært positive faktorer av juryen.

Det er Fylkesmennene i Nord-Norge som deler ut prisen for å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Årets jury består av respresentanter fra Økologisk Nord-Norge, kokkelaugene i Nord-Norge, fylkeslagene til til Norges Bondelag og Norges Bonde- og Småbrukarlag, Norsk landbruksrådgivning Nord Norge, samt Fylkesmennene.