Vestvågøy Frivilligsentral skal være et kontaktpunkt og bindeledd mellom de som ønsker å gjøre en frivillig innsats og de som ønsker å motta en slik hjelp.

Styreleder Arne Christoffersen og daglig leder Aud Karin Larsen forteller at de har aktiviteter for alle, i alle aldre.

– Vi har brukere fra 0 til 100 år. Vi har småbarnstreff, småjobbsentral, natteravn, middagsombringing, seniornett, Lofotfestivalen, og Den kulturelle spaserstokken for å nevne noe, sier de to. Sentralen har også ansvaret for en aktivitetsleder i 50 prosent stilling som koordinerer aktiviteter ved Lekneshagen og Vestvågøy sykehjem. I 2016 var det 3873 som på en eller annen måten benyttet seg av tilbudet fra Vestvågøy Frivilligsentral.

– 716 frivillige utførte 2587 timer, noe som utgjør 2,6 årsverk. Vi er svært takknemlig for alle de som stiller frivillig opp, sier Arne Christoffersen.

– Vi får støte fra Kulturdepartementet og kommunen og det er flott at de ser betydningen av en slik sentral, mener Larsen.

Selv om Vestvågøy Frivilligsentral har en masse ulike aktiviteter så har de planer om flere.

– Vi har kjøpt inn bowls-utstyr til en bane. Bowls minner om boccia og vi har testet det ut. Det var populært. Nå leter vi etter en plass vi kan ha denne aktiviteten. Vi har også lyst til å starte med boccia. Også her trenger vi en plass å være. Det er viktig for de eldre å komme seg ut og ha en møteplass. Å samles om et spill er både sosialt og helsebringende, sier Larsen. Hun ønsker også å ta i bruk Meieriet kultursenter.

–Vi har planer om å kjøpe inn noen X-box-spill der seniorer kan møtes å spille ulike spill. Det kan bli en flott aktivitet som både er sosial og er god hjernetrim. Vi vil gjerne også ta opp igjen den populære tedansen og gjerne på Meieriet, sier Larsen forhåpningsfullt.

De har inngått et samarbeid med Meieriet bibliotek som er kalt Melkeruta.

– Mange eldre er glad i å lese eller høre lydbok, men kommer seg ikke på biblioteket. Fra i høst kan eldre ta kontakt med biblioteket med det de ønsker å låne. Våre frivillige kjører da bøkene ut, forklarer hun.

– På sikt håper vi at vi får noen frivillige som kan dra hjem til eldre å lese for dem, legger hun til.

Selv om det er mange frivillige som stiller opp er det plass til flere.

– Har du en ide om en aktivitet du kan stille opp på som frivillig er det bare å ta kontakt. Vi trenger flere frivillige og du bestemmer selv hvor lenge og ofte du vil stille opp. Brukerne er svært fornøyde og takknemlig og det er givende å være frivillig, slår Arne Christoffersen og Aud Karin Larsen fast.